Вхід | Реєстрація

З аеропорту Полтави полетів перший літак до Єгипту

З аеропорту Полтави полетів перший літак до Єгипту

Буквально декілька хвилин тому Boeing 737 вилетів з Міжнародного аеропорту «Полтава» та взяв курс на єгипетський курорт Шарм-ель-Шейх.

Як ми раніше вже повідомляли, у грудні 2017 року полтавський аеропорт, який понад десятиліття майже не працював, отримав статус міжнародного. Згодом розпочалися масштабні будівельні роботи, за підсумками яких був капітально відремонтували аеровокзалоновлений термінал, злітно-посадкову смугу, руліжну доріжку, перон, доукомплектували спецтехнікою та необхідним обладнанням.

Першим літаком, який прийняв тепер вже міжнародний аеропорт «Полтава», став «ЯК-40», на борту якого знаходилося кілька десятків іноземних туристів із Запоріжжя. Сталося це 29 липня 2018 року.

Сьогодні, 26 березня, близько 12.10 Boeing 737-700 NG (рейс SQP7186), який майже 4 години летів із Шарм-еш-Шейху, приземлився на полтавському летовищі. У зворотному напрямку літак з 130 пасажирами на борту відправився о 13.25. За інформацією пасажирів, єгипетської землі полтавці мають дістатися о 17.20.

Про повітряне судно відомо, що у свій перший рейс B737-800 NG відправився 4 грудня 2002 року.

У головному залі аеропорту за 3 години до вильоту розпочалась реєстрація пасажирів. За словами директора ПОКП «Аеропорт-Полтава» Володимира Окари, сьогоднішній рейс заповнений практично на 99% – пасажиромісткість літака 149 місць, пасажирів зареєструвалось 146.

«Це чартерний прямий рейс «Полтава-Шарм-ель-Шейх». Ці туристи, які сьогодні відлітають, наступного вівторка повертають до нашого аеропорту», – зазначив Володимир Окара.

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Полтавської ОДА Роман Товстий прокоментував, що аеропорт у тому вигляді, який є зараз, обійшовся у 69 млн грн. Ще потрібні кошти у розмірі 60 млн грн на пожежну машину і на дообладнання для персоналу. А за бюджетні кошти (орієнтовно 300 млн грн) необхідно зробити ремонт злітно-посадкової смуги.

На відправлення першого літака прийшов і екс-голова Полтавської ОДА Валерій Головко. Він радіє за те, що Полтава має новий інфраструктурний об’єкт.

Пасажири відзначають, що вилітати на курорт з Полтава набагато зручніше, ніж з Києва, чи інших місць.

«Летимо усією сім’єю – двоє дорослих і троє дітей. За 3 тижні купили квитки. Будемо там 8 ночей, повертаємось 2 квітня. З Києва дуже незручно – нам далеко їхати. Сюди самостійно приїхали», – розповідає турист з Дніпра Андрій Носенко.

Юлія Пирлик з Карлівки відлітає на відпочинок з сином та сестрою:

«До аеропорту добирались власним транспортом, тут 50 км, дуже зручно. Приїхали хвилин за 15 до початку реєстрації. Закордоном вже відпочивали не вперше. З Полтави набагато зручніше летіти, бо до Києва чи Харкова їхати далеко. А тут все поряд. В Шарм-ель-Шейху вже були. Зараз канікули розпочались, то вирішили оздоровитись, відпочити. Для нас Шарм-ель-Шейх це Червоне море»


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2019, 14:40 | Полтава | Цікаве
1. Beri Mor / 26 березня 2019, 17:20
"А за бюджетні кошти (орієнтовно 300 млн грн) необхідно зробити ремонт злітно-посадкової смуги".Так,це зараз саме головне,що треба зробити.Ну вкрай необхідне!Наші пенсіонери скільки років чекали цієї події.Молодці!!!

Змінено 26.03.2019, 17:22
2. orakul / 26 березня 2019, 19:48
Та все логічно. Нах їм ті пенсіонери? Пенсіонери, то збиткова біомаса, яка підлягає утилізації. А вони за бюджетні кошти збудували злітну смугу і тепер возитимуть бажаючих, спочатку до Єкипту, а потім і до Єрусалиму. А ще потім, коли почнеться Велике переселеня «богом» обраного народу в нову Землю обітовану, авіалінії на Близький Схід будуть дуже вигідні. По суті, ми маємо глобальний бізнес-проект в якому для Укаїни відведена роль дойної корови. Колись українці спокійно їздили собі до Криму і кожному така поїздка була доступна. Тепер кримнаш, довидєлувались. А гроші - в Єгипет.
3. Slavko / 26 березня 2019, 20:43
1.Beri Mor
«300 млн грн) необхідно зробити ремонт злітно-посадкової смуги".Так,це зараз саме головне,що треба зробити.»

А ще, казали в новинах, треба новим реформованим поліцейським купити нові реформовані німецькі автомати, замість калашникових. Оце справді, що терміново дуже треба зробити !..
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації