Вхід | Реєстрація

Президента прохають присвоїти відомому кобеляцькому лікарю звання Героя України

Президента прохають присвоїти відомому кобеляцькому лікарю звання Героя України

Родоначальник мануальної терапії в СРСР та Україні Микола Касьян врятував тисячі людських життів.

Відповідна електронна петиція з’явилася нещодавно на сайті Президента.

“Присвоїти звання Героя України (посмертно) всесвітньо відомому лікарю Касьяну Миколі Андрійовичу з Кобеляк Полтавської області. Цей лікар врятував тисячі і тисячі громадян з усього світу, тим самим прославивши Україну та її народ на весь світ”, – йдеться у документі.

Микола Касьян народився 10 квітня 1937 року в селі Бережнівка Кобеляцького району Полтавської області в селянській родині. Батьки — Андрій Іванович Касьян та Наталя Порфирівна Касьян.

1960 року закінчив Харківський медичний інститут. З травня 1960 по червень 1961 року працював заступником головного лікаря Товстенського району Тернопільської області. З червня 1961 по квітень 1964 проходив службу в армії (МООП Целіноґрадської області, Казахська РСР).

У 1964–1969 роках займав посаду головного лікаря Верхньодніпровської районної санітарно-епідеміологічної станції Дніпропетровської області.

З 1970 по 2002 працював лікарем Ліщинівського психоневрологічного будинку-інтернату Кобеляцького району Полтавської області.

Вийшовши на пенсію 2003 року, продовжив приймати пацієнтів, лікуючи проблеми хребта. В останній рік життя через поганий стан здоров’я припинив приймати пацієнтів, роблячи виняток лише для дітей та немовлят.

Помер зранку 28 жовтня 2009 року в Кобеляках. Тут же й похований 30 жовтня 2009 року.

Його ім’я було занесено в Книгу рекордів Ґінесса 1993 року за те, що протягом 1990 року він вправив хребетні диски 41 тисячі 251 хворому, серед яких 19 тисяч 359 дітей (вставляв по 172 диски за день). За життя його кандидатуру тричі подавали на присвоєння звання «Герой України».


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 червня 2019, 15:38 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації