Вхід | Реєстрація

Олексій Гончарук: Уряд передав на приватизацію рекордну в історії кількість компаній – 339 підприємств

Олексій Гончарук: Уряд передав на приватизацію рекордну в історії кількість компаній – 339 підприємств

Уряд затвердив передачу 339 підприємств для подальшої приватизації.

«Це майже 10% від усіх підприємств, які перебувають у державній власності. Велика частина з них - це об'єкти нерухомості та підприємства агросектору. Ефективність їх використання практично нульова, вони генерують збитки, і навколо них часті корупційні скандали. У разі приватизації бюджет може отримати до 6 мільярдів гривень від їх продажу», – зауважив Прем'єр-міністр України.

Вказані підприємства, а точніше їх майно, буде виставлено на прозорі аукціони, де в процесі відкритих торгів його зможе придбати кожен охочий.

Рішення Уряду є частиною запланованого процесу приватизації держмайна та в рамках виконання Указу Президента України від 5 листопада щодо передачі 500 об'єктів на приватизацію до 31 грудня 2019 року.

Загалом в рамках підготовки до приватизації Мінекономрозвитку спільно з іншими державними органами уже проаналізувало понад 1300 підприємств, з них близько 740 підприємств вже узгоджено на приватизацію.


Автор: «Урядовий портал»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 листопада 2019, 13:22 | Полтавщина | Суспільство


1. микола козак / 22 листопада 2019, 08:13
Це значить , що буде знищено ще 339 підприємств.Ефективність приватних влачсників ми вже відчули , навіть дороги розвалили , а підприємства в металобрухті.
2. Beri Mor / 22 листопада 2019, 08:36
Цитата:"У разі приватизації бюджет може отримати до 6 мільярдів гривень від їх продажу".

Згоден,тільки треба добавити,що ці шість «лярдів» буде успішно спиздено і виведено в офшори!

Змінено 22.11.2019, 08:39
3. orakul / 22 листопада 2019, 08:41
1.микола козак
«що буде знищено ще 339 підприємств»

Та там же написано "зможе придбати кожен охочий." Треба щоб їх купили патріоти у вишиванках і дєло пАйдет. От, наприклад, Славко з Селеною куплять і усьо. Їх щось не чути давно, може саме заробляють у ляхів на якесь підприємство. Куплять в складчину і назвуть ПП «СС» ну тіпа Славко з Селеною. Вже від самої назви діло буде.
4. orakul / 22 листопада 2019, 08:45
2.Beri Mor
« і виведено в офшори! »

Ну так а що ти хотів? Їм же треба тили готувати. Прийшли голі й босі. А після виконання завдання куди тікати будуть і за які шиші, за депутатську зарплату?
5. микола козак / 22 листопада 2019, 13:18
Хто скаже , що з підприємств лишилось в Кобеляках , чи Н.Санжарах , чи в Царичанці?Ну практично нічого.Кобеляки стали великим селом , яке поступово вимирає.Йому вже давно варто змінити статус міста на село.Плаче розорена , пограбована Україна .А твиродки жирують на горі.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації