Вхід | Реєстрація

Зеленський анонсував запуск програми «Повертайся і залишайся»

Зеленський анонсував запуск програми «Повертайся і залишайся»

Президент України Володимир Зеленський анонсував запуск програми «Повертайся і залишайся», в межах якої, зокрема, пропонують видавати дешеві кредити для ведення власної справи під 5, 7 та 9% річних.

Про це Зеленський повідомив у своєму відеозверненні.

«Ми запускаємо нову державну програму «Повертайся і залишайся». Перший етап — доступні кредити для ведення власної справи для тих, хто хоче розпочати або розширити власний бізнес», — повідомив Зеленський.

За його словами кредити в межах програми видаватимуть на суму до 1,5 мільйона гривень на 5 років. Розмір відсоткової ставки за кредитом буде залежати від того, чи створюватиме новий бо існуючий бізнес нові робочі місця для українців.

5% для нового або діючого бізнесу, який створить мінімум 2 робочих місця;

7% для нового або діючого бізнесу, з виручкою до 25 мільйонів гривень на рік, який не створює робочих місць. При цьому, за кожне створене робоче місце такі підприємства зможуть зменшити розмір кредитної ставки на 0,5 відсоткового пункта;

9% для діючого бізнесу з виручкою 25-50 мільйонів гривень на рік для розширення власної справи.

На думку Зеленського, такі програми мають стимулювати українців не виїжджати на заробітки за кордон, а працювати в Україні та відкривати тут власну справу.


Автор: Ярослав Вінокуров, «Громадське.TV»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 грудня 2019, 10:21 | Полтавщина | Фінанси


1. Beri Mor / 5 грудня 2019, 14:16
"Повертайся і залишайся".Я б додав:"І тут обйобаним буть соглашайся":))
2. Ltava / 5 грудня 2019, 14:36
Створення різних умов кредитування для різних категорій жителів держави не тільки корупційний шлях а і хамське відношення до людей(( Робіть для усих людей можливість кредитів 5% а краще 1% !
3. orakul / 5 грудня 2019, 16:58
"Первый пошел". Ось один обрізаний українець уже повернувся.
"Новий президент сказав, що нас, українців, у всьому світі 65 мільйонів, і закликав повертатися, щоб разом змінювати країну. У відповідь на його заклик я приїхав..", - сказав Боголюбов. Посилання на gordonua.com
4. Filon / 5 грудня 2019, 17:56
«Повертайся і залишайся»
Ага, це значить мені, як підприємцю потрібно терміново виїжджати, що потім вїхати і отримати доступ до цих, дійсно дешевих грошей? А ті, хто не виїхав - лохи, вибачте за французький. Ой, щось тут не так.
5. Beri Mor / 5 грудня 2019, 18:42
4.Filon
«. Ой, щось тут не так.»

Щось???Тут все не так!
6. orakul / 6 грудня 2019, 09:50
5.Beri Mor
«Щось???Тут все не так! »

Комусь так, а комусь не так. Я ж не випадково написав про поверненя щирого українця Боголюбова. Для них все робиться "так". Дав ссилку не на якесь там кисельТВ, а на чисто український сайт щирого українця Гордона і написано там все на укрмові. Ніхто не чита. Так ото тільки таким українцям і дадуть кредити під 5 %, хоча він їм і нах не нужен. Вони його можуть взяти лише для кредитуваня хвермерів. Ну під 5 взяли, дали під 10. Гешефт в кишеню. Цікаво буде як почнтуь за землю битися. Власне, вже почали. Беня з Соросом. Кумедія буде. Ця влада не досидиить свого терміну.
7. Beri Mor / 6 грудня 2019, 10:11
6.orakul
«Ця влада не досидиить свого терміну.»

А вона й збиралася досиджувати.Цих дебільних бородатих дітей поставили щоб розвалити все остаточно,а головне продати землю.Вони й погодилися за "толику малую".Потім «здристнуть» з держави.Хоча державою після продажу землі Україну буде назвати важко,скоріше колонія.На жаль...
8. Fuks / 6 грудня 2019, 10:26
Щось тут не так.Зеленський противоріче сам собі.Куди повертатись? Залишки підприємств продадут і виріжуть на металобрухт,людей скоротять.За землю також мовчу її олігархи за рік два до рук приберуть,мала торгівля і мале виробництво теж в загоні..Такщо то все для піару для рейтингу..Нікому ви не потрібні українці.Україна для олігархів невже не видно..
9. orakul / 8 грудня 2019, 08:45
7.Beri Mor
«
А вона й збиралася досиджувати.»

Та да. Це було ясно ще тоді, коли у Зеленського тіпа випадково випало посвідчення президента, яке йому вручала голова ЦВК.
10. orakul / 8 грудня 2019, 08:54
8.Fuks
«Щось тут не так.Зеленський противоріче сам собі»

Та все так. Ти ж сам собі противорічеш. Спочатку пишеш, що щось не так, а закнічуєш тим що "Україна для олігархів невже не видно." І це таки так і це видно. Я ж навіщо ссилку давав на Гордона? Зараз тут малувато всяких пейсатих інвесторів і керуючих, от їх він і запрошує з усього світу. "Кадры решают все". А українці тут взагалі ні при чім. Вони тут "збиткові". Трішки їх розшугали по гейропах, трішки вибили руками самих українців, трішки просто повмертвляли, але все одно, їх ще забагато. Требе ще скорочувати. Тому ніхто їх сюди не запрошуватиме, нах вони тут потрібні. Кісінжер он сказав, що до 1922 року Ізраілю не буде. Куди їм діватися? Це же не я придумав, це Кіссінжер сказав.
11. Beri Mor / 9 грудня 2019, 09:36
10.orakul
«що до 1922 року Ізраілю не буде.»

Мабуть до 2022р.
12. orakul / 9 грудня 2019, 12:28
11.Beri Mor
«Мабуть до 2022р. »

Та таки да, помилився
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації