Вхід | Реєстрація

Ви ще рубаєте дрова? А ваш сусід уже встановив тепловий насос!

Ви ще рубаєте дрова? А ваш сусід уже встановив тепловий насос!

У цьому місяці стартує опалювальний сезон, а значить жителі Кобеляцького району вже почали обривати телефони управління соціального захисту населення із запитанням, чи буде їм призначена субсидія на оплату житлово-комунальних послуг.

Справа в тому, що частина власників приватних будинків, сподіваючись на фінансову допомогу від держави, абсолютно не задумуються про спосіб його обігріву, який би приводив до реальної економії. 90 відсотків будинків, зведених у Кобеляках й інших населених пунктах району з 60-х років минулого століття до сьогодні, будувалися без врахування дієвої й економної стратегії їх обігріву. Доступні ціни на природний газ не змушували задумуватися над подібними питаннями. Аж доки вартість блакитного палива не зросла в кілька разів. Тоді споживачі газу почали встановлювати в будинках дров’яні котли, намагаючись заощадити на обігріві будинків дровами. Але такі заходи виявилися утопічними, оскільки дрова теж суттєво подорожчали, а самостійна заготівля стала каратися законом.

Тому, зваживши всі нюанси, вчорашні споживачі природного газу та альтернативних джерел енергії перебудували свої системи обігріву приміщень і встановили теплові насоси, які допомагають реально зекономити і нагріти будинок до комфортної температури в не залежності від пори року та температури повітря за вікном.

 

Економно, надійно, комфортно, безпечно

Фахівці наголошують, що однією з найважливіших особливостей теплового насосу являється його економність, що досягається завдяки ефективній роботі. Для того, щоб докладніше зрозуміти, наведемо приклад. Тепловий насос поглинає в три рази менше електроенергії, ніж здатен виробляти її в активній фазі. Як наголошують спеціалісти, агрегат спрямовує тепло з вулиці по всьому приміщенню через систему опалення. Більш детально про те, скільки можна зекономити за допомогою теплового насосу, описано в матеріалі «Переваги теплових насосів повітря-вода». Джерело: termal.com.ua.     

До речі, за інформацією деяких ЗМІ, якщо будинок обігрівається за допомогою відповідного агрегату, його власник має можливість оплачувати споживання електроенергії за спецтарифом.

Не менш важливий фактор — при наявності теплового насосу, домогосподарство в повній мірі буде забезпечене гарячою водою. А влітку вони здатні охолоджувати приміщення. Тобто, купуючи такий агрегат, відпадає потреба в кондиціонері. Тепловий насос зобов’язує відмовитись від громіздких чавунних батарей, а перейти до системи тепла підлога або стіни, що відносяться до низькотемпературних.  

Забудьте про дрова, а встановлюйте комфортну температуру в приміщенні зі свого смартфона.

І ні в якому разі не можна забувати про довговічність роботи теплового насоса, з якою не зрівняються ні газові, ні дров’яні котли.

Ви ще рубаєте дрова? А ваш сусід уже встановив тепловий насос!

 

Джерело: termal.ua

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 жовтня 2020, 12:09 | Карлівка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації