Вхід | Реєстрація

Відкрили рух для транспорту по новозбудованому комплексному обходу у Кобеляцькому районі

Відкрили рух для транспорту по  новозбудованому комплексному обходу у Кобеляцькому районі

30 грудня за участі координатора Національної програми відновлення мостів Державного агентства автомобільних доріг України Андрія Івка, голови облдержадміністрації Олега Синєгубова, начальника Служби автомобільних доріг у Полтавській області Івана Краповницького презентували  завершення будівництва обходу села Красне та міста Кобеляк, що збудований в межех реконструкції  автодороги Н-31 Дніпро-Решетилівка.

Будівництво обходу здійснювали за програмою Президента України «Велике будівництво». Протяжність обходу – понад 17 км.

Як зазначив Іван Краповницький, щодоби автомобільною дорогою Н-31 курсує до 15 тисяч транспортних засобів. Вантажівки часто їдуть з порушенням габаритно-вагових норм. Підтримання проїзного стану даної дороги за рахунок поточного та ямкового ремонтів вже є неефективним, оскільки конструкція дорожнього одягу недостатньо міцна, вичерпала свій технічний ресурс і тепер не витримує сучасних навантажень.

 «Обхід почали будувати в 2019 році, але основну частину робіт виконали саме у 2020 році. Зокрема, побудували новий міст через річку Ворскла (145м), один шляхопровід, один біоперехід та два проїзди для авто. Проїзд цією дорогою значно покращить техніко-експлуатаційні характеристики, зменшить навантаження на місцеві дороги, зокрема в Кобеляках, та значно збільшить безпеку руху автомобільного транспорту», – сказав Іван Краповницький.

Загальна товщина дорожнього одягу на обході – 74 см. Покриття виконане повністю з цементобетону. Загальна вартість робіт за проєктно-кошторисною документацією – 2 млрд 231 млн грн. Загальна вартість робіт із будівництва дороги Н-31 – близько 13 млрд грн.

«Сьогодні запускаємо рух на обході Кобеляки-Красне на автодорозі Н-31. Це перша бетонна дорога в Україні такого масштабу, яку будують за останні десятиріччя. Цей проєкт є одним із наймасштабніших у програмі «Велике будівництво». Траса з’єднує Київ та Дніпро, і зробить проїзд у цьому напрямку швидшим та комфортнішим. Загалом цього року на Полтавщині відремонтовано та збудовано 337 км державних і місцевих доріг. Майже втричі більше, ніж минулого чи позаминулого років! Це рекордна кількість», — наголосив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Загалом на автодорозі Дніпро-Решетилівка вже влаштовано 51 км покриття у верхньому шарі. Загальна протяжність автошляху в межах Полтавської області – 79,4 км.

 «У 2021 році плануємо не збавляти темпи будівництва доріг, а лише нарощувати. Будуть продовжені роботи на зазначеному маршруті Н-31, на дорогах міжнародного, національного та місцевого значення», – сказав Андрій Івко.


Автор: пресслужба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 грудня 2020, 11:49 | Кобеляки | Суспільство
1. Borch / 30 грудня 2020, 13:21
Ура!!! Зменшення транспортного потоку через Кобеляки не може не радувати. Чудова новина під Новий рік.
2. Fuks / 30 грудня 2020, 16:51
Класна новина...Транспорту в городі буде менше,повітря чистіше,ціни мабуть на базарі зменшаться,готелі,кафе СТО,підсядуть...Роботи в городі не було,нема,і ще менше стане.Даєш село Кабиляки..
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації