Вхід | Реєстрація

Як подовжити життя м’яким меблям

Як подовжити життя м’яким меблям

Чимало громадян нашої країни, які народилися та встигли пожити в «совкові» часи, чудово пам’ятають, що майже в кожному будинку були дуже схожі чи навіть однакові меблі. Якщо пригадати, то кожна поважаюча себе сім’я обов’язково купувала:

  1. стіл-тумбу, котрий розкладали з нагоди особливих подій,
  2. шафу-стінку, куди вміщували одяг, а у відділ зі скляними дверцятами виставляли кришталевий посуд,
  3. трюмо з трьома дзеркалами, два з яких були поворотними,
  4. крісло- і диван-ліжко.

Останні вдень використовували для сидіння, а вночі такі меблі трансформувалися в одно- чи двоспальні ліжка. Такі меблі були надзвичайно практичні і майже не виходили з ладу. Єдине, що з часом псувалося, це «начинка», тобто, пружини і поролон. Та це відбувалося не за рік чи два їх інтенсивного використання, а за десятиліття. Тому диван і крісло-трансформер вважалися предметом першої необхідності. Їх дарували на весілля нареченим, працівникам, які виходили на заслужений відпочинок чи відзначали ювілейні дати народження, у кого народжувалися діти і так далі.

У Радянському Союзі дивани прийнято було купувати наперед, щоб діти, коли стануть самостійними, могли забрати ці меблі у свій будинок.

Звичайно, що сьогодні радянські класичні меблі зустріти майже неможливо, за винятком хіба що диванів і крісел-трансформерів. Адже ці меблі виготовлені з якісної деревини і їх можна неодноразово ремонтувати. Замінивши поролон і тканинну оббивку, можна отримати ідеально відреставровані м’які й надійні меблі.

 

 «Зорянські» дивани і «асатовський» поролон

 Багато років поспіль у Кобеляках працювала меблева фабрика «Зоря». Зрозуміло, що майже в кожного місцевого жителя були меблі саме з цієї фабрики. І, що цікаво, «зорянські» дивани зараз теж користуються великою популярністю у спеціалістів, які займаються ремонтом і перетяжкою меблів.

Із цього приводу вони пояснюють:

«У меблях важливі три складові — каркас, наповнювач і петлі. Каркаси в «Зорі» виготовляли дуже надійні, деревина до цього часу добре збереглася. Наповнювач використовуємо лише одного виробника — торгового дому «АСАТ». Компанія виробляє високоякісний пінополіуретан чи, іншими словами, поролон, який «служить» не менш надійно, чим деревина. «Асатовський» поролон застосовується при ремонті меблів, салонів автомобілів, спортивного інвентарю. Що ж стосується петель, то їх не складно замінити. Отож, зібравши всі складові, отримуємо ледь не конвеєрний зразок.

Отаким чином розповсюдженим радянським диванам подовжується життя.      


Автор: Євген Олександров
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2021, 15:53 | Полтавщина | Суспільство
1. pashko51 / 14 травня 2021, 07:16
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації