Вхід | Реєстрація

Крюківський міст уже будують

Крюківський міст уже будують

4 червня турецька компанія «Догуш» розпочала будівельні роботи в Кременчуці. До 2025 року підрядник планує звести новий вантовий міст через Дніпро. Його послуги, разом з розробкою проекту й облаштуванням двох розв’язок, коштуватимуть 11,2 мільярда гривень.

Компанія «Догуш Іншаат ве Тіджарет Анонім Ширкеті» цієї зими виграла тендер на будівництво траси Н-08 Бориспіль — Дніпро — Запоріжжя (через Кременчук) — Маріуполь на ділянці обходу Кременчука з мостовим переходом через Дніпро. Підрядник має розробити проект будівництва, у якому буде прораховано вигляд мосту, напрямок та інтенсивність руху, з’їзди та технічні показники, визначено смугу відводу під автомобільну дорогу і те, які земельні ділянки треба викупити, які будівлі треба знести і переселити з них мешканців, які інженерні комунікації треба перевлаштувати й у яких місцях.

Компанія вказує, що загалом облаштує 5,4 кілометра траси. Також планують викопати 77 770 кубометрів ґрунту, використати 30 250 тонн монтажних плит, 150 000 тонн бетону, 87 600 тонн бітуму та покласти асфальт на 89 000 квадратних метрах. Висота самого мосту складатиме 29,2 метра, а довжина вантових прольотів — 720 метрів.

Зараз робота ведеться на трьох будівельних майданчиках: два на лівому й один на правому березі Дніпра. Також будується бетонний завод, облаштовується офіс підрядника, почалася первинна мобілізація техніки. На обох берегах буровики роблять буріння тестових паль під опори майбутніх естакад і розв’язок. Якщо всі ці палі пройдуть випробування, їх використають як частину майбутнього пальового поля. Якщо ж ні, то для опор будуть шукати інше місце.

У липні «Догуш» планує привезти платформи, з яких буритимуть палі під 100-метрові пілони мосту вже у воді.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2021, 19:42 | Кобеляки | Цікаве
1. Kapuki / 8 жовтня 2021, 11:21
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації