Вхід | Реєстрація

Мер Рівного пригрозив вивезти ромів із міста

Мер Рівного пригрозив вивезти ромів із міста

Міський голова Рівного Олександр Третяк пригрозив примусово вивезти з міста людей ромської національності на Закарпаття, якщо вони не поїдуть самостійно. Але потім вибачився.

– Я максимально стримуюся в емоціях. Але, дивлячись на цю ситуацію із ромською національністю, у мене бракує слів і толерантності до того, що вони творять у місті, — сказав міський голова.

Він розповів, що планує провести засідання робочої групи з правоохоронними органами, «щоб представники ромської національності не поводилися так нахабно».

Мер також заявив, що нещодавно зустрів на вулицях Рівного ромів і сказав, що у них є кілька годин, щоб покинути місто, але ті поскаржилися, що не їздять потяги та автобуси.

– Я бачу, що йде до того, що ми зробимо радикально: всіх запакуємо в автобус і вивеземо в їхнє рідне Закарпаття, — каже Третяк.

Журналісти звернулися щодо цієї дискримінаційної заяви міського голови до правозахисників та очікуємо відповіді від них.

Після розголосу в ЗМІ, Третяк вибачився за свої слова у Facebook. Мер сказав, що «відповів досить емоційно».

«Водночас у нашій громаді справді виникла складна ситуація з різними особами, що займаються жебракуванням та іншими протиправними діями, які порушують правила громадського порядку… Річ не в тому, що ми маємо упереджене ставлення до осіб певної національності, а в порушеннях Кримінального кодексу», — йдеться у повідомленні.

Третяк каже, що «на кожного, хто порушуватиме закон, чекатиме покарання». Водночас він не уточнив, чи вважає таким покаранням примусове вивезення людей із міста.

Раніше на сайті міської ради Рівного з’явилася петиція з проханням притягнути людей ромської національності до відповідальності за нібито вибивання вікон у авто і вимагання грошей.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 червня 2021, 15:41 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації