Вхід | Реєстрація

Стрімери, які тотально змінюють індустрію відеоігор

Стрімери, які тотально змінюють індустрію відеоігор

Якщо ви не провели останні пару років в інформаційному вакуумі, то знатимете, що стрімери відеоігор добряче заробляють на життя. Колись цим займалися переважно тінейджери з акне, а тепер це стало успішним мультимільйонним бізнесом, де стрімери з усього світу збирають лайки на Twitch та YouTube.

 

Що таке стрімінг відеоігор?

Успіх YouTube спричинив виникнення багатьох каналів на будь-який смак, від фільмів до боулінгу, тож не дивно, що на початку 2000-х років експерти з відеоігор таким чином стали збирати все більшу аудиторію. Вони почали поширювати рекомендації з проходження ігор, підказки для гри, а потім навіть стрімили проходження для фанатів, щоб показати свої методи виграшу.

Побачивши в цьому бізнесі великі можливості, Justin.tv у Сан-Франциско запустив у 2011 році платформу Twitch, яка була призначена саме для стрімінгу відеоігор, включаючи eSport. За рік сайт зібрав 20 млн підписників, а стрімери отримували визнання і ділилися цінною інформацію щодо проходження ігор. Найпопулярнішими були стандартні відеоігри, як-от Call of Duty або League of Legends, однак і любителі інших жанрів чи ігор там завжди могли знайти щось цікаве для себе, наприклад стріми гри в покер чи ігор онлайн-казино, або навіть партії в шахи.

Однак усе потроху змінюється. Якщо раніше у сфері стрімінгу переважно домінували особи чоловічої статі, то у 2021 році набирають популярності канали під керівництвом жінок-інфлюенсерів, які змінюють лице індустрії й надихають інших жінок на гру в комп’ютерні ігри.

Ось деякі з найвпливовіших стрімерів 2021 року.

 

Loeya

Fortnite є однією з найпопулярніших ігор в історії, що побила всі можливі рекорди, тож зрозуміло, що в неї буде ціла міні-індустрія стрімерів, які присвячують свій час тільки цій грі.

Loeya має 1,5 млн підписників на Twitch і є однією з найяскравіших зірок. Вона щодня стрімить свої ігри в один і той же час (10:00 за Києвом), де спілкується з глядачами й розповідає їм про свої тактики. Її успіх забезпечив їй статус міні-зірки у рідній Швеції, де її запрошували на телебачення та радіо, а також ексклюзивний контракт із Twitch.


Rainbow Arcade

Rainbow Arcade є ексклюзивною спільнотою, присвяченою творцям ЛГБТ+ контенту, що фокусується на розширенні можливостей та позитивному відношенні. Їх широкий перелік ігрових уподобань збирає велику аудиторію, яка може насолодитися спокійним підходом BiggusBennus чи високооктановими жартами гей-пари ZoeyProaSheck.

Їх сайт має красивий дизайн і містить портфоліо їх благодійної роботи та пропозиції співпраці та залучення нових членів спільноти.

 

Black Girl Gamers

Коли Джей-Енн Лопес створювала Black Girl Gamers у далекому 2015 році, вона розуміла, що це досить небезпечний крок, адже в той час у індустрії панували білошкірі чоловіки. Однак тепер, через шість років, її спільнота налічує 50 000 учасників і робить її однією з найвпливовіших груп у онлайн-геймингу в індустрії.

Її канал на Twitch щодня презентує таланти, які проходять найрізноманітніші ігри, від The Sims 4 до The Evil Within 2, тож там кожен може знайти щось для себе. Однак, що більш важливо, група організовує регулярні ігрові й благодійні події, на яких збирає гроші для хороших цілей.

Лопес та її команда з метою підвищення обізнаності вже встигла виступити на ВВС, ITV та Sky, і сподівається цим надихнути багатьох жінок на гру в комп’ютерні ігри у вільний час.

 

Tianna Mercedes

 

Тіанна була медичним асистентом, що пояснює її спокійний підхід до її улюблених ігор у жанрі битви. Тисячі її підписників на YouTube та Twitch мають можливість спостерігати за її проходженнями найскладніших сцен битви.

Вона рекомендує жінкам не боятися братися за щось нове, як-от наприклад, за створення власного каналу, адже сама Тіанна свого часу отримувала гору критики за спроби стрімінгу. Тепер вона сподівається, що своїм прикладом надихне жінок на такі ж досягнення.

 

FalseSymmetry

FalseSymmetry, або просто False вже зібрала на своїх двох товариських ігрових каналах понад півмільйона підписників. Вона являється експертом з Minecraft і будує свою структуру False Towers на сервері Hermitcraft, як і багато інших майнкрафтерів.

Її канали є відкритими для цілих родин і цікаві для перегляду, оскільки вона постійно комунікує з фанатами й відповідає на питання щодо проходження складних завдань у Minecraft. False також відома завдяки своїм неймовірно смішним розіграшам інших гравців.

Тепер, разом із колегами по Minecraft LDShadowLady та Emzberri, вона прокладає жіночий шлях у світ стрімінгу.

Незважаючи на репутацію сфери, в якій домінують чоловіки, геймінг є набагато різноманітнішим, ніж можна подумати, і саме хороша робота вищевказаних стрімерів дозволяє це побачити. Повільно, але впевнено обличчя ігрової індустрії змінюється, висуваючи на перший план у Twitch і YouTube різноманітність та нові таланти, що не може не тішити.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 червня 2021, 09:06 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації