Вхід | Реєстрація

Як використовувати агротканину

Як використовувати агротканину

Агротканина - це плетений матеріал, призначений для мульчування грунту. Досвідчені садівники застеляють матеріал під розсаду полуниці, помідорів, кабачків та інших рослин. Агротканина не дозволяє проростати бур'янам і траві, зберігаючи при цьому культурні рослини.

Крім захисту від бур'янів, агротканина має безліч корисних властивостей. Наприклад, матеріал не дозволяє землі замерзати вночі і надмірно перегріватися днем, також агротканина https://biotol.com.ua/agrotkanyna/ дозволяє зберегти унікальний мікроклімат грунту.

Агротканина сплетена з тонких, нетоксичних поліпропіленових волокон і оброблена спеціальним розчином, який запобігає її руйнуванню і не пропускає ультрафіолет. Завдяки цьому земляний покрив не пересихає і не обвітрюється, земля не стає твердою і жорсткою як асфальт, а поживні речовини безперешкодно потрапляють до коріння рослин.

Завдяки перфорованої структурі, агротканина безперешкодно пропускає воду, повітря і добрива. Вода потрапляє прямо до коріння рослин і не випаровується надто швидко навіть при дуже активній спеці. Повітря проходить крізь отвори в достатній кількості, не дозволяючи землі пересихати і в той же час не виникає парникового ефекту.

Добрива не завдають агротканини ніякої шкоди, так як вони проходять крізь отвори і потрапляють в кореневу систему культурних рослин. За рахунок відсутності бур'янів все добриво цілком потрапляє вашої розсаді, і вона зростає швидше. Також агротканина запобігає появі "болота" на ділянці після поливу і після дощу, так як вода не збирається в калюжі, а вбирається в землю. Це не тільки зручно, але й естетично.

 

Як використовувати агротканину на ділянці

Для початку необхідно вимірювати грядку і визначити, якого розміру відріз необхідний. Не забудьте залишити невеликий напуск з усіх боків, так як потрібно буде закріпити агротканину на ділянці, щоб її не тріпав вітер. Далі треба розкласти агротканина блискучою стороною вгору і намітити місця для посадки рослин. Це зробити дуже просто, так як матеріал розмічений перпендикулярними смугами синього кольору, і з їх допомогою ви зможете легко намітити ваші майбутні грядки.

Після того як ви розмітити місця для посадки розсади, необхідно вирізати отвори для рослин. Агротканина оброблена спеціальною рідиною, яка не дозволяє їй розпускатися в місцях відрізів, тому ви можете сміливо відрізати необхідні смуги і робити отвори будь-якої форми.

Є два найпопулярніших і зручних способу вирізати отвори в агротканини. Перший спосіб найпростіший і максимально ергономічний. Зробіть на агротканині надрізи у формі хреста, відігніть куточки в сторони, висадіть рослину і загніть куточки назад. Так ви отримаєте максимальну площу мульчування і жоден бур'ян не зможе пробитися і зіпсувати зовнішній вигляд вашої грядки.

Для другого способу знадобиться трохи більше часу. Вам потрібно взяти круглий предмет відповідного діаметру, наприклад, невелику тарілку або кільце, обвести за допомогою грифельного олівця або маркера і потім вирізати отвір по контуру. В отримані рівні і красиві отвори висадіть вашу розсаду.

Не поспішайте викидати залишики, а розмістіть їх на свіжозораному землі - їх можна використовувати як трафарет, посіявши по колу газон і в отримані незасіяні вирізані круги посадити квіти або засипати різнокольорові камінчики - вийде красиво і цікаво.
Після того, як ви розстелили агротканину і висадили розсаду, матеріал необхідно закріпити за допомогою спеціальних кілочків, скоб або використовувати для цієї мети підручні засоби. Наприклад, можна закріпити агротканину дошками або камінням по периметру.

Розстелити агротканину можна і на ділянці, який ви не хочете використовувати або ж хочете вивести бур'ян. Якщо накрити ділянку землі цим матеріалом, то на ньому не виросте ніякого бур'яну і його можна буде використовувати в будь-який момент під будь-які потреби. Ви також можете накрити агротканиною вже доволі заростаючою травою ділянку землі. Через деякий час трава перетвориться в сіно, яке дуже легко прибрати.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2021, 09:01 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації