Вхід | Реєстрація

Україна здобула перше «золото» на Паралімпіаді-2020: його виграла плавчиня Мерешко

Україна здобула перше «золото» на Паралімпіаді-2020: його виграла плавчиня Мерешко

Ще одна українка Анна Гонтар виборола “бронзу”.

Плавчиня Єлизавета Мерешко здобула першу золоту медаль для України на Паралімпійських Іграх у Токіо! У перший день змагань Мерешко та ще одна українка Анна Гончар вибороли медалі Паралімпіади на дистанції 50 метрів вільним стилем. Про це пише «Суспільне. Спорт».

До змагань у Токіо Мерешко підходила у статусі чинної олімпійської чемпіонки. У Ріо-2016 українка виграла чотири золоті медалі, одна з яких - саме на цій дистанції 50 метрів. Крім того, вона була однією з двох прапороносиць на церемонії відкриття Паралімпійських Ігор.

У фіналі дистанції 50 метрів вільним стилем на Паралімпіаді-2020 Мерешко виступила разом із ще двома українками - Анною Гонтар та Вікторією Савіцовою. Причому Мерешко та Гонтар були основними претендентками на медалі: у кваліфікації вони показали другий та третій час, Савіцова була сьомою.

Українка Єлизавета Мерешко фінішувала з часом 33.11 сек, випередила на 0.04 сек американку Маркс. А "бронза" дісталася 17-річній Анні Гонтар - українка фінішувала третьою з часом 33.40. Ще одна українка - Вікторія Савцова - закінчила фінал на п'ятому місці!

Таким чином у загальному заліку – маємо вже 5 нагород! Так тримати!



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 серпня 2021, 13:55 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації