Вхід | Реєстрація

Полтавщина першою в Україні переходить на електронні лікарняні

Полтавщина першою в Україні переходить на електронні лікарняні

Тепер замість безкінечних черг та бюрократії – один візит до лікаря та декілька кліків. Ось так працює Paperless! Автоматично, прозоро та зручно для всіх: пацієнтів, роботодавців, медиків і працівників соцзахисту.

Такпише про електронні лікарняні голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов у своєму telegram-каналі.

Запровадження цього проєкту, яке ініціювали Мінцифра, МОЗ та НСЗУ, суттєво економить бюджетні кошти, зменшує корупційні ризики під час видачі необґрунтованих листків тимчасової непрацездатності та спрощує страхові виплати, вважає чиновник.

Отримати е-лікарняний можна так: людина приходить на огляд до медика, а він зі свого боку створює електронний висновок про тимчасову непрацездатність. Звідти документ миттєво потрапляє до відповідного реєстру Пенсійного фонду, де безпосередньо і формується лікарняний, за яким пацієнту надійдуть виплати. Підтвердження про це людина отримує повідомленням на телефон.

Наразі 98 зі 100 медичних закладів Полтавщини запровадили е-лікарняні. Ще два – обласний неврологічний центр й обласна клінічна лікарня – продовжать формувати паперові листки непрацездатності, поки триває перехідний період.

Переглянути перелік всіх медичних закладів Полтавщини, що перейшли на електронний лікарняний, можна через аналітичний дашборд НСЗУ: https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/mvtn-stats.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 вересня 2021, 13:51 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації