Вхід | Реєстрація

Гряде новий «газовий» рік: що це значить для споживача природного газу?

Гряде новий «газовий» рік: що це значить для споживача природного газу?

З початку 2020 року законодавством України було змінено порядок оплати послуг з розподілу (доставки) природного газу. Зокрема, Постановою НКРЕКП № 2080 затверджено, що «річна замовлена потужність споживача на розрахунковий календарний рік визначається, виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об’єктом за газовий рік, що передував розрахунковому календарному року».

Простіше кажучи, для всіх побутових споживачів автоматично замовляється планова річна потужність із доставки газу на рівні їх витрат природного газу в попередньому році.

Перерахунок проводиться після 1 жовтня. До 12 жовтня споживач ще може звіритися з Оператором ГРМ та в разі необхідності уточнити, звірити свої об’єми споживання газу. Саме в інтересах споживача, щоб формування обсягів на наступний рік проводилося за показниками фактичного споживання, а не прогнозованого. Для цього необхідно передавати показники лічильника кожного місяця з 1 по 5 число включно, як і передбачено типовим Договором розподілу природного газу.

Зробити це можна в телефонному режимі або за допомогою онлайн-сервісів АТ «Полтавагаз»:

  • через офіційний сайт (без реєстрації);
  • через особистий кабінет (на офіційному сайті);
  • через чат-боти у Viber і Telegram;
  • за номером Кол-центру АТ «Полтавагаз» (цілодобово, безкоштовно): 0800 308 104, скориставшись голосовим меню (обрати управління газового господарства, ввести номер особового рахунку та показник);
  • за номерами абонентських відділів АТ «Полтавагаз» за місцем проживання;
  • за допомогою смс-повідомлення: (067) 627–56–37 (у форматі: *код бази (району)*номер особового рахунку*показник #). Код бази району — ***

коди бази районів:

  1. 00 - Полтава
  2. 01 - Багачка
  3. 02 - Гоголеве
  4. 03 - Глобино
  5. 04 - Градиськ
  6. 05 - Диканька
  7. 06 - Котельва
  8. 07 - Шишаки

08 - Зіньків

09 - Опішня

  1. - Карлівка
  2. - Кобеляки
  3. - Козельщина
  4. - Лохвиця
  5. - Чернухи
  1. - Машівка
  2. - Миргород
  3. - Миргород ЖЕД
  4. - Хорол
  5. - Нові Санжари
  6. - Решетилівка
  7. - Чутове

Передайте показники газового лічильника станом на 1 жовтня і будьте впевнені в тому, що в наступному році сплатите обґрунтовану вартість доставки газу!


Автор: Пресслужба АТ «Полтавагаз»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 вересня 2021, 21:02 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації