Вхід | Реєстрація

У госпіталі за 19 днів помер 21 пацієнт

У госпіталі за 19 днів помер 21 пацієнт

Медики продовжують озвучувати невтішну статистику зростання смертності від коронавірусу.

Як розповів редакції головний лікар Кобеляцької лікарні Володимир Казирод, станом на ранок 9 листопада в інфекційному госпіталі, що діє при закладі, лікуються 47 пацієнтів. У всіх діагностовані або COVID, або пневмонія. Один хворий знаходиться на апараті ШВЛ, тобто стан його дуже тяжкий.

Нагадаємо, що інфекційний госпіталь у кобеляцькій лікарні після тривалої перерви відновив свою роботу з 22 жовтня. Він розгортнутий на базі терапевтичного та неврологічного відділень, у зв’язку із зростанням рівня захворюваності на коронавірус.

Володимир Казирод коментує:

— Зараз маємо 47 хворих. До рекорду, а лікували й по шість десятків пацієнтів одночасно, ніби ще й далеко. Але ситуація гірша, аніж у минулому році. Мусимо відзначати, що стан більшості хворих набагато тяжчий, у порівнянні з тим, що медики констатували під час попередніх «хвиль» епідемії. У результаті, смертність зросла в 2–3 рази. Госпіталь працює із 22 жовтня. І вже померли 21 чоловік. Чи хворіють коронавірусом вакциновані люди? Хворіють, але в них перебіг недуги значно легший. Так, за весь час роботи госпіталю в нас лікувалися двоє людей, які нібито були вакциновані. Говорю «нібито» не випадково. Адже ми не впевнені в тому, що ті обидва пацієнти дійсно отримали щеплення від COVID-19.

Для того, аби впевнитися в тому, що восени 2021‑го року різко зросла смертність, редакція звернулася до керівника Кобеляцького РАГСу Ірини Бутенко.
Ще не перевіряючи статистику за минулі роки, Ірина Андріївна сказала:

— Кожного дня ми реєструємо смерть від коронавірусу. Буває і по два-три випадки.

Між тим, статистика смертності за вересень-жовтень 2019–21 років, яку ми отримали із РАГСу, свідчить наступне. У докоронавірусному вересні 2019‑го року померли 71 громадянин, у вересні 2020‑го — 52, у 2021‑му — 73. У жовтні, відповідно, — 64, 59 та 63.

Ірина Бутенко уточнила:

— Потрібно врахувати той факт, що в статистиці за 20‑й і поточний роки вже не враховуються дані по колишніх Комендантівській та Григоро-Бригадирівській сільрадах. Ми рахуємо лише по Кобеляцькій та Білицькій громадах.

Від редакції: безумовно, статистичні дані можна інтерпретувати по-різному. З одного боку — вони не фіксують різкого зростання кількості смертей. З іншого — потрібно зважати на постійне загальне зменшення кількості населення. Якщо враховувати це, то смертність таки різко зросла. Але є й таких нюанс, як загальне «старіння» населення України. Так що статистика, нібито, наука й точна, але піддається інтерпретації.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2021, 14:34 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Випадковий / 11 листопада 2021, 18:56
І знову-ляп! Коли навчитеся правильно писати прізвища? Не Бутенко, а БУТКО!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації