Вхід | Реєстрація

Ловіть, але не смітіть

Любительське рибальство з давніх-давен є улюбленою розвагою і гарним відпочинком для багатьох жителів Кобеляцького району. І влітку, і зимою тисячі жителів міста та сіл, «озброївшись» вудочками, підсаками та всякими знаряддями вирушають на береги Дніпра, Ворскли та інших водойм Кобеляччини. Їх приваблює можливість відпочити на природі, поспілкуватись із колегами по захопленню та й впіймати якусь рибину.
Але інколи буває так, що відпочиваючи, люди забувають про свої обов’язки. Обов’язки писані і неписані, обов’язки перед суспільством і природою. Зокрема, деякі несвідомі громадяни чомусь вважають, що порядок і чистота на берегах водойм, у самій воді, на кризі то не їх турбота. Особливо це помітно зараз, коли рибалки вудять рибу, сидячи на льоду. Буває так, що після їх перебування страшно і гидко дивитись на ті місця. Сотні кілограмів всілякого мотлоху залишають люди після себе. А це — не лише неестетичний вигляд. Це — пряма шкода довкіллю.
Для всіх рибалок-аматорів нагадуємо, що за Правилами любительського і спортивного рибальства (пункт 3.13): «Громадяни, які займаються любительським рибальством зобов’язані: … підтримувати належний санітарний стан водойм, не залишати на берегах водойм і на кризі сміття та інші відходи, не допускати засмічення і забруднення водойм іншим чином».

Автор: Володимир СИДОРЕНКО, рибінспектор «Полтавадержрибохорони» для «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2010, 11:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації