Вхід | Реєстрація

Продукти з ГМО потрібно маркувати

До уваги підприємців! У зв’язку з прийняттям Законів України від 17.12.2009 року № 1778‑VІ «Про внесення змін до Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» щодо інформування громадян про наявність у харчових продуктах генетично модифікованих організмів (ГМО) та від 17.12.2009 року № 1779‑VІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання інформації про вміст у продукції генетично модифікованих компонентів», якими передбачене обов’язкове маркування харчових продуктів щодо наявності чи відсутності в них ГМО, що повинно відображатись написом на етикетці «з ГМО» чи «без ГМО», а також внесенням змін до статті 156–1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за неправильне маркування продукції з цього питання. Тому прохаємо, при одержанні харчових продуктів для подальшої реалізації, звертати особливу увагу на вказані позначення та не включати до переліку продуктів, що підлягають реалізації без зазначених позначок.
Приділити увагу наявній рекламі про товар чи суб’єктів підприємницької діяльності, що надається. Зокрема, для виносної реклами, що знаходиться поряд з торговими чи іншими об’єктами діяльності, необхідно в органах місцевого самоврядування (міські, сільські ради)одержувати дозвіл на її розміщення. У випадку зазначення знижок на товари, необхідно на рекламі вказувати період їх застосування.
Як на продовольчі товари, так і непродовольчі, згідно передбаченого переліку, необхідно мати сертифікати. А на товар, що не підлягає сертифікації, необхідно мати посвідчення про якість чи висновок Державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Автор: Ігор ЖОРНЯК, представник Полтавського обласного управління захисту прав споживачів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2010, 11:38 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації