Вхід | Реєстрація

Sms за 30 гривень

Нового користувача в Інтернеті можна порівняти з дитиною. Все йому цікаво, скрізь мишкою «тикає», всьому написаному вірить — ну чим не наївне дитя? Оскільки на сьогодні у багатьох кобелячан у оселях з’являється Інтернет — варто розповісти про кілька нюансів. Написати цю замітку змусив дзвінок до редакції.

Попалась
— Напишіть про те, як мене в Інтернеті на тридцять гривень «лохонули»! — попрохала автора одна кобелячанка. — Я зайшла на сайт «Однокласники», де побачила повідомлення від знайомої. Там було написано: «Отправь смс-ку, а то обижусь…» Ще й моє ім’я назвали. Ну думаю, може, конкурс якийсь — взяла і відправила…
В результаті з мобільного рахунку жінки було знято тридцять гривень. Вона кинулась телефонувати подрузі, що її нібито так безжально підставила. Знайома ж була здивована і стверджувала, що жодних повідомлень з таким текстом не відправляла, після чого почала телефонувати іншим друзям, щоб їх застерегти від шахрайської вірусної програми.

Як це діє?
Так, це навіть не людина, а комп’ютерна програма, у яку внесені найпоширеніші імена, що відмінюються автоматично, у залежності від побудови речення. Коли користувач Інтернету вводить свої дані у якійсь із соціальних Інтернет-мереж, він повинен усвідомлювати, що його пароль можуть дізнатись (зламати). Так трапилось і з подругою згадуваної жінки, від імені якої надійшло повідомлення. Спеціальна програмка перебирає простенькі паролі. Якщо хтось особливо не старався вигадати складний пароль, а написав (для прикладу) свою дату народження — то він перший потрапить до групи ризику. Коли ж вашим паролем заволодіють, скоріш за все, його одразу замінять на інший. З цього моменту вашою інформацією і контактами володіє шахрай.
Взагалі, в Інтернеті стільки шахрайських ходів, що всі неможливо перелічити. Проте, щоб не втрапити у пастку потрібно лише одне — перевіряти інформацію, яка вас зацікавила, а не сліпо вірити їй.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2010, 12:08 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації