Вхід | Реєстрація

Лист довжиною у 100 років

Лист довжиною у 100 років

Дивовижна історія загубленого листа набула популярності в Лондоні. Справа в тому, що воно потрапило до одержувача тільки через 100 років після відправлення. Старовинний конверт із королівською печаткою здивував британців, яким принесли пошту. Про це повідомляє CNN.

Дата відправлення листа — лютий 1916 року. Він потрапив за призначеною адресою на Гамлет-роуд, що в Південному Лондоні. Мешканці, які отримали пошту, були здивовані. Вони точно не очікували, що їм прийде послання з минулого, якому більш ніж 100 років.

На листі стояв напис «16‑й рік». Одержувачі спочатку подумали, що мова йде про 2016 рік. Але їх збентежило те, що на поштовій марці зображений король Георг V. Чоловік, який отримав цей лист, кілька років протримав його в себе, і тільки недавно відніс у місцеве історичне товариство для вивчення.

Там розповіли, що на конверті марка номіналом 1 пенс. На ній дійсно зображений король Георг V. Лист відправили в розпал Першої світової війни, ще до народження Єлизавети II.

Дивно, що весь цей час ні одержувач, ні хтось інший не відкривав конверт, тому що у Великобританії з 2000 року діє закон, згідно з яким відкривати пошту, адресовану не вам, заборонено. У місцевому історичному товаристві прийняли рішення — його потрібно відкрити та прочитати!

Краєзнавці були в захваті від такого артефакту. Виявилося, що лист адресовано до Кеті. Вона була дружиною місцевого магната Освальда Марша. Його автор — дочка торговця Крістабель Меннел. Вона писала, що сильно застудилася, через що була в поганому настрої. Досі залишається загадкою, як лист пролежав сто років і потім потрапив людям додому. Нові одержувачі з радістю передали цей артефакт до місцевого архіву, тим самим стали причетними до такої невеликої історії.


Автор: «Урядовий портал»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2023, 19:23 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації