Вхід | Реєстрація

Юпітер і Венера з’єднаються: українців налякали дивні вогні у нічному небі

Юпітер і Венера з’єднаються: українців налякали дивні вогні у нічному небі

Протягом двох ночей 1 та 2 березня на зоряному небі можна спостерігати "злиття" Юпітера та Венери, які протягом кількох тижнів поступово наближалися один до одного аж до нинішнього явища, що називається з'єднанням.

Побачити такий "поцілунок" найбільшої планети Сонячної системи з одним із найяскравіших об'єктів на небі можна неозброєним оком. Це явище злякало деяких людей, які спостерігають такі надзвичайно яскраві об’єкти у небі.

Як повідомляє Live Science, Юпітер, найбільша планета Сонячної системи, і Венера, один із найяскравіших об’єктів на земному небі, будуть наближатися приблизно на півградуса один від одного — або приблизно на один повний місяць. Тижнями два тіла наближалися один до одного, розвиваючись до явища, яке називається з’єднанням, яке відбувається щоразу, коли два об’єкти в небі — наприклад, місяці, планети чи зірки — здаються надзвичайно близько один до одного.

Це явище, звичайно, є трюком перспективи. Дві яскраві планети насправді знаходяться на відстані мільйони миль одна від одної; тільки з нашої точки зору на Землі вони здаються стикаються одне з одним. Завдяки орбітальним схемам Землі, Юпітера та Венери такі з’єднання відбуваються приблизно раз на рік.

Побачити "поцілунок" яскравих планет можна без допомоги бінокля або телескопа. Для цього достатньо подивитися вночі на західну частину небосхилу.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2023, 19:49 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації