Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі ліцеїсти вчилися боротьбі з фейками

Кобеляцькі ліцеїсти вчилися боротьбі з фейками

Днями  працівники Публічної бібліотеки Кобеляцької міської ради взяли участь у ідеятоні  «Корисні рішення з медіаграмотності під час війни для громади». Провела захід Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з книгозбірнею та ДПТНЗ  «Професійний аграрний ліцей» міста  Кобеляки.

Під час заходу йшлося про те, як можна протистояти ворожій пропаганді, фейкам, які ширяться мережею, інформаційно-психологічним операціям та маніпуляціям ворога. Тож, учасники і учасниці об’єдналися разом, щоб придумати цікаві проєктні  ідеї та втілити. Сам ідеятон дав цікаві та нові рішення, а до їх обговорення були залучені здобувачі освіти аграрного ліцею.

Сьогодні позитивні тенденції у сфері розвитку медіаграмотності на боці українців, і від нас залежить, чи буде в країні більше людей, а особливо молоді, які мають навички критичного мислення.

Учасники запропонували такі ідеї:  «Освітній хаб з медіа грамотності»,  «Рисові новини: створення чат-боту для перевірки інформації»,  «Виставка - застереження «Як бути ефективним на інформаційному фронті», «Бібліо – пікнік»  та ряд інших.  Захід, як зазначили під час спілкування учасники і учасниці, допоміг не тільки отримати нові знання, а й налагодити ефективну комунікацію з молодим поколінням, почути їх думки та пропозиції. Це не перша зустріч у рамках цього проєкту.  Публічна бібліотека та аграрний ліцей є партнерами проекту в Кобеляцькій громаді.

Отже, для протидії фейкам і маніпуляціям необхідні вміння:

  1. визначити надійність джерела інформації,  а саме використання офіційних, а не випадкових сайтів, що пропонує пошукова система;
  2. аналізувати контексти, критично мислити і постійно ставити уточнювальні запитання;
  3. розуміти  власні погляди, уподобання та інтереси, на підставі чого розрізняти свої і нав’язані кимось (медіа) симпатії.
  4. інтелектуальний саморозвиток і читання, адже світ не стоїть на місці, щоразу розвиваються медіа, міцнішає світ фейків і маніпуляцій.

Захід пройшов завдяки проєкту «Маяки критичного мислення», що реалізується за підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (проект Німецького фонду Маршалла США) та фінансування Європейського Союзу.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня 2023, 12:29 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації