Вхід | Реєстрація

«Не пали суху траву, а пали ворожу техніку»

«Не пали суху траву, а пали ворожу техніку»

Під такою назвою у понеділок білицька молодь  провела інформаційну акцію серед жителів селища.

Позавчора, вчора мешканці Білицької громади потерпали від димової завіси. Тому вже 27 березня гуртківці «Школи безпеки» та вчителі Білицького ліцею №1, небайдужа молодь та молодіжний працівник разом з представниками Білицької пожежної охорони та фахівчинею Полтавського районного управління  ГУ ДСНС у Полтавській області організували та провели акцію «Не пали суху траву, а пали ворожу техніку». Під час акції закликали людей не спалювати суху рослинність, бо там ще сплять маленькі зайченята, їжачки. Дим під час пожежі є небезпечним для здоров’я людини, а вогонь часто стає неконтрольованим і нищить все на своєму шляху.

Представники ДСНС наголошували, що за чинним законодавством  порушники правил пожежної безпеки нестимуть адміністративну відповідальність.

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 гривень, а на посадових осіб —  від 15 300 до 21 420 гривень, а за підпал трави природно-заповідного фонду   штраф для громадян складає від 6 120 до 12 240 гривень, а для посадовців — від 21 420 до 30 600 гривень.

Згідно зі статтею 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 530 до 4 590 гривень, на посадових осіб — від 4 590 до 15 300 гривень. За знищення або пошкодження лісу вогнем для громадян передбачено штраф у сумі від 4 590 до 15 300 гривень, для посадових осіб — від 10 710 до 30 600 гривень.

Спалювання сухої рослинності у військовий час прирівнюється до диверсійної роботи, оскільки ці дії можуть розглядатись, як обмеження видимості для Збройних Сил України та територіальної оборони, а також подання сигналів для армії агресора. Це передбачено змінами до статті 113 Кримінального кодексу.


Автор: Марина ГАРМАШ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації