Вхід | Реєстрація

У аграрному ліцеї провели «День відкритих дверей»

У аграрному ліцеї провели «День відкритих дверей»

31 березня в Професійному аграрному ліцеї міста Кобеляки відбувся профорієнтаційний захід «День відкритих дверей». Його ініціювали представники центру кар’єри.

За слова працівників закладу, центр кар’єри, котрий діє на базі ліцею, займається консультуванням учнів ліцею в питанням кар’єрного зростання та здійснює профорієнтаційну роботу з випускниками 9 та 11 класів.

Гостей зустріли учнівський і педагогічний колектив аграрного ліцею на чолі з директором Тамілою Шевченко.

Очільниця закладу розповіла про професії, за якими здійснюється підготовка в ліцеї, ознайомила з документами про освіту, котрі отримують ліцеїсти по завершенню навчання. Також відзначила, що випускники можуть продовжувати навчання за професією у закладах вищої акредитації з ІІ чи ІІІ курсів.

Крім того, Таміла Шевченко повідомила, що на сьогодні всім ліцеїстам виплачується академічна стипендія в розмірі 1250 гривень. Зараз шість відмінників закладу отримують підвищену стипендію.

Майбутні абітурієнти переглянули відеофільм про ліцей, де висвітлювалися особливості організації навчання, гурткова та спортивна робота, харчування, переваги професійної освіти. Для підтвердження того, що здобувачі освіти всебічно розвиваються в навчальному закладі, перед гостями виступи учасники художньої самодіяльності.

Більш детально з роботою закладу присутні ознайомилися під час екскурсії навчальними аудиторіями, лабораторіями, майстернями, що забезпечені сучасним обладнанням для оволодіння професіями. У буфеті всіх охочих пригощали смаколиками.

Навчальний процес у аграрному ліцеї відбувається в очному форматі, так як у закладі відремонтовані і облаштовані сучасні укриття з автономним освітленням, вентиляцією, мережею WI-FI. Укриття мають санвузли та біотуалети, запаси води, харчів, медикаментів, а для мешканців гуртожитку наявні стаціонарні спальні місця на випадок тривалої тривоги.

На завершення заходу гості взяли участь у майстер-класах. Дівчатам заплітали коси і прикрашали манікюр перукарі-манікюрники, кухарі-кондитери частували кексами, оператори комп’ютерного набору брали участь у вікторині, а майбутні трактористи-водії відгадували назви деталей та заводили трактор і вантажний автомобіль.

У підсумку майбутні абітурієнти та їх батьки залишилися задоволені змістовним ознайомленням із життям аграрного ліцею.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації