Вхід | Реєстрація

«Нині виробляється новий підхід до державної політики з точки зору соціального захисту і роботи ветеранської спільноти» – Олексій Бруслик

«Нині виробляється новий підхід до державної політики з точки зору соціального захисту і роботи ветеранської спільноти» – Олексій Бруслик

Заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик відвідав Терешківську громаду. Зокрема ознайомився з місцевими програмами підтримки ветеранів війни.

«Нині виробляється новий підхід до державної політики з точки зору соціального захисту і роботи ветеранської спільноти. Є ідея розробити обласну програму з підтримки ветеранів, це перше. Друге – вирішується питання про створення ветеранських хабів у кожній громаді, щоб досвід краще масштабувати на інші громади, – розповів Олексій Бруслик. – Потрібно дати новий поштовх цьому напряму. Адже з ветеранською спільною треба працювати систематично. Бо зараз багато військовослужбовців зіштовхуються з проблемами проходження ВЛК або зі звільненням із лав ЗСУ, й для вирішення проблем з одного боку потрібна правова допомога, а з іншого потрібна реабілітація та соціальне забезпечення».

Голова Терешківської громади Віталій Турпітько розповів, що опікуватись проблемами учасників бойових дій та ветеранів війни у громаді почали ще з 2014 року.

«Нещодавно ми відкрили денну форму в Центрі надання соціальних послуг, де зараз отримують процедури наші ветерани та пенсіонери. У нас таких центрів два: у Копилах і Терешках, – розповів Віталій Турпітько. – За програмою МОМ у Микільському створили «ВетераноХаб», де учасники бойових дій можуть отримати допомогу психолога та відвідати тренінги, де надається підтримка відкриття бізнесу. У хабі також проходять зустрічі з Асоціацією бізнесу ветеранів».

З 2016 року на базі Терешківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (зараз ліцей) розпочав роботу гурток національно-патріотичного виховання «Патріот». Він є одним з кращих в області. До занять в гуртку залучається учнівська молодь – переважно з 5 по 11 класи, на заняттях вихованці вчаться навичкам зборки-розборки автомата та пістолета, з надання першої медичної допомоги. До навчань залучають волонтерів-медиків, які працювали в зоні АТО/ООС.

Клас військово-патріотричного виховання обладнано навчально-методичним матеріалом, медичною аптечкою, мультимедійним комплексом, місцем днювального та зброярнею, яка перебуває під сигналізацією і відповідає вимогам. Таокж закупили обладнання для військово -спортивної гри «Лазертаг».

Терешківський ліцей ставав переможцем обласного конкурсу на найкращу матеріальну базу серед закладів загальної середньої освіти військово-патріотичного спрямування. Для вдосконалення навичок стрільби в ліцеї обладнали тир.

Підсумком занять гуртка військово-патріотичного виховання є щорічні п’ятиденні навчально-польові збори, де вихованці мають змогу знайомитися з військовою технікою Збройних Сил України, пройти вишкіл розвідника, навчання з рукопашного бою, чергування на блок-посту та харчоблоці та інше.

Крім того оглянули стадіон та місце проведення ветеранських забігів. Цього року масштабний спортивний захід запланований на 26 серпня.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2023, 13:42 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації