Вхід | Реєстрація

У Нехворощі відкрили медичну установу

У Нехворощі відкрили медичну установу

У п’ятницю, 21 квітня, відбулося відкриття Нехворощанського центру первинної медико-санітарної допомоги, повідомила прес-служба сільської ради.
Працівники медичної установи, гості та жителі села зібралися на урочистості з нагоди відкриття оновленого приміщення. Перед присутніми виступив місцевий духовий оркестр.

Заступниця голови громади Ольга Хоменко розповіла гостям заходу, що вперше медична установа в Нехворощі з’явилась у 1859 році. Із закладу на п’ять ліжок лікарня виросла в районну. Та реформи в медицині призвели до оптимізації закладу в терапевтичне відділення, а згодом — до його цілковитого закриття.

Очільник сільської ради Віктор Дубович був одним із тих, хто поставив питання відновлення медичного закладу на перше місце, аби жителі громади мали змогу отримувати якісні медичні послуги.

Голова ОТГ відзначив, що добре пам’ятає той день, коли представники Новосанжарської райлікарні приїхали в Нехворощу закривати наше терапевтичне відділення і знімали табличку на фасаді.

— І в ту мить я сам собі сказав: настане той день, коли ми прикріпимо кращу табличку, і навіть встановимо у фойє телевізор. І ось цей день настав, тож приймайте, шановні медики, мій особистий подарунок — цей телевізор, який допомагатиме пацієнтам не нудьгувати в черзі до лікарів, — сказав Віктор Дубович.

Також очільник громади повідомив, що центр ПМСД має свою ліцензію на медичну практику і договір із Національною службою здоров’я України, а лікарі регулярно проводять у селах виїзні прийоми пацієнтів. Подякував усім, хто допомагав реконструювати медичну установу. Серед цих людей — і народний депутат Костянтин Касай. Він подарував працівникам центру масажний стіл-трансформер і тубус-кварц для опромінення короткими ультрафіолетовими променями.

Нардеп повідомив, що вже активно обговорюється новий проєкт — створення на базі старого приміщення амбулаторії Центру реабілітації українських воїнів на 50 ліжок.

Крім Костянтина Касая, на святі були заступник голови Полтавської обласної ради Олексій Чепурко, керівник партії «Рідне місто» Олександр Удовіченко, заступник директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОВА Юрій Курилко, голови сусідніх громад, директор Департаменту стратегічного планування та регіональної політики Міністерства інфраструктури, розвитку громад і територій Дмитро Турчак, директорка Департаменту медпослуг МОЗ Олександра Машкевич, професор кафедри дитячої хірургії Полтавського державного медуніверситету Ігор Ксьонз. Вони стали учасниками круглого столу на тему «Сільська медицина: реалії та перспективи розвитку».

Після перерізування стрічки директорка центру ПМСД Інна Коба запросила гостей оглянути амбулаторію.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 квітня 2023, 13:07 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації