Вхід | Реєстрація

Парк Богдана Хмельницького продовжують реставрувати

Парк Богдана Хмельницького продовжують реставрувати

Минулого тижня працівники Кобеляцького комунального підприємства «Водоканал Плюс» установили на центральній алеї парку Богдана Хмельницького шість лавок.

За інформацією прес-служби Кобеляцької міської ради, біля лавок облаштують ліхтарі з енергоощадними лампами.

Згідно з проєктом реконструкції, у подальшому здійснять озеленення парку, облаштують локації для перегляду фільмів й майданчик для занять спортом та прокладання велодоріжок. Усі ці зони будуть поєднані між собою пішохідними доріжками із сучасним освітленням та відеонаглядом.

Нагадаємо, що реконструкція міського парку імені Богдана Хмельницького розпочалася кілька років тому.

24 червня 2021 року на сайті Кобеляцької міської ради була надрукована новина про реконструкцію парку. У ній ішлося про те, що роботи виконуватимуться в кілька етапів. На той момент підрядна організація укладала покриття пішохідної зони центральної алеї.

«Цьогоріч проводиться другий етап реконструкції парку, який включає в себе облаштування однієї з його частин. Відповідно до проекту, має бути укладена тротуарна плитка, поставлені лавочки, зроблене освітлення, облаштоване місце під літній кінотеатр.

На підготовку та укладання тротуарної плитки в парку Богдана Хмельницького використано 210 тонн щебеню, 240 тонн гранвідсіву та укладено її близько 1000 квадратних метрів». 

Восени 2020-го проєкт Вікторії Моренко «Облаштування літнього кінотеатру в парку імені Богдана Хмельницького» переміг у обласному конкурсі «Бюджет участі». За 200 000 гривень були закуплені проектор, акустична система, мікрофон, ноутбук, екран, 20 крісел-мішків, 20 ламзаків та 10 лавочок. Літній кінотеатр діятиме в парку Хмельницького після реконструкції.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2023, 12:19 | Кобеляки | Суспільство
1. Олексій / 30 квітня 2023, 18:53
Цікаво, яка вартість таких лавок в умовах війни)...

Змінено 30.04.2023, 18:56
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації