Вхід | Реєстрація

Білицькі волонтерки пошили для ЗСУ 300 прапорів

Білицькі волонтерки пошили для ЗСУ 300 прапорів

Жінки вже більше року шиють для українських солдатів не лише прапори, а й різного виду одяг, говорять, що  готові працювати і вдень,  і вночі. А єдине, чого їм не вистачає, — це тканини.

Розповідає Алла Тітаренко:

— Ми почали шити одяг для військових із червня 2022 року. У нашій волонтерській бригаді 9 жінок. Працюємо в мене вдома. Зібралися разом і вирішили допомагати нашим Збройним Силам чим можемо. А можемо ми шити одяг для військових. Почали, вибачте за відвертість, із трусів. Так- так, спідня білизна дуже потрібна. А далі — балаклави, маскхалати, термобілизна, шорти, футболки, флісові кофти. Чого тільки не шили. Одних лише прапорів відправили на фронт більше трьохсот. Усе це потрібне, всього цього не вистачає, на все це є попит у армії.

За словами волонтерки, її бригада швачок працює не на повну потужність. Адже у жінок є постійна потреба в тканині.

Алла Тітаренко відзначає:

— Ми готові працювати і вдень, і вночі. Резерви сил і часу в нас є. Єдине, чого постійно не вистачає, так це тканини.

Жінка розповідає, що тканину для пошиття одягу їм постійно надає Білицька селищна рада. Окрім того, допомагають благодійники. Вони «донатять»  на банківську карту Тітаренко. А потім за ці кошти жінки купляють тканину.

Одного разу білицькі швачки-волонтерки отримали надзвичайно щедру пожертву. Вона надійшла аж із Одеси. Тамтешня жителька, прочитавши про волонтерську діяльність біличанок у Фейсбуці, передала 600 кілограмів тканини. Матеріал був новий-новісінький, ще в  фабричній упаковці. Але його швиденько використали.

Саме через дефіцит матеріалів Алла Тітаренко і погодилася, аби про їх роботу написали в газеті.

Волонтерка говорить:

— Про нас особливо писати не потрібно. Ми, так як і всі, працюємо на благо Перемоги. А от про те, що потребуємо тканини, напишіть. Можливо, у когось лежать  якісь невикористані запаси. То ми б швиденько їм раду дали. Щоб мене спеціально не шукати, можна передати тканину в  Білицьку селищну раду. Ми із ними на постійному зв’язку.

Також усі потенційні благодійники можуть перерахувати кошти на придбання тканини на карту: 4149629355518390  (Алла Тітаренко).


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2023, 15:02 | Кобеляки | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації