Вхід | Реєстрація

Підприємці допомагають військовим і малозабезпеченим землякам

Підприємці допомагають військовим і малозабезпеченим землякам

Бізнесмени Білицької ОТГ передають продукцію, виготовлену у власних підприємствах. 

Нагадаємо, що в 7­му номері тижневика від 16 лютого цього року була надрукована стаття під назвою «Білицькі підприємці почали отримувати «грантове» обладнання». У ній розповідалося, що четверо підприємців взяли участь у конкурсі бізнес­проектів, який проводився за сприяння агрохолдингу «Астарта­Київ», Благодійного фонду «Повір у себе» та німецького банку DAG.

Підприємці претендували на грант у сумі 12 тисяч євро. Ці кошти переможець міг витратити на обладнання чи технології для розвитку свого бізнесу.

За умовами конкурсу, підприємці мали працювати у сфері вирощування, виробництва чи переробки продовольчої продукції. Десять відсотків від отриманої продукції бізнесмен передавав у «продовольчий банк» громади, на території якої він працює.

У результаті, гранти отримали: власник пекарні в Біликах Віктор Калініченко, комунальне підприємство «Білики­Агро»,  підприємець Бабич Ірина для своєї ягідної ферми, очільниця фермерського господарства «Володар­С» Катерина Скрильник, яке вироблятиме тверді сири і творог.

Днями прес­служба Білицької селищної ради повідомила, що в рамках проєкту «Курс на Незалежність» протягом травня в «продовольчий банк» громади Віктор Калініченко передав хлібобулочні вироби, представники ФГ «Володар­С» — вершки, Ірина Бабич — овочі та КП «Білики­Агро» — гусей.

Хлібобулочні вироби волонтер Олена Пастернак доставила землякам­військовослужбовцям, які воюють у Донецькій області.

Овочі, вершки та гусей розподілили між сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах та знаходяться під супроводом у соціальних службах громади.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 червня 2023, 12:17 | Кобеляки | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації