Вхід | Реєстрація

«Амстор» «замінував» 16-річний ПТУ-шник

Підступного зловмисника, який зателефонував 6 квітня до міліції, щоб повідомити про те, що у супермаркеті закладено вибухівку, затримали того ж дня. Ним виявився неповнолітній учень одного з профтехучилищ міста.
Атаку на супермаркет хлопець спланував разом з товаришем. Вони, мабуть, чули про те, що дзвінок з мобільного нескладно відстежити, тому не вигадали нічого кращого, ніж зателефонувати з таксофона. Так і зробили. Тривожним голосом підліток повідомив міліціонерів про мінування «Амстору». Не врахували друзі одного – таксофонами наразі не надто користуються. Прес-офіцер міськуправління міліції Ганна Волювач розповіла, що відстежити зловмисників допомогли працівники сусідніх магазинів, які помітили парочку веселих хлопців.
Вже о 17.00 обидва «мінери» були доставлені до міськуправління міліції. Наразі правоохоронці вирішують питання про порушення кримінальної справи за ст. 296 «Хуліганство». Хлопцеві, який здійснив дзвінок, також доведеться відшкодувати всі матеріальні збитки, які висунуть власники супермаркету.
Нагадаємо, через ймовірне мінування довелося евакуйовувати всіх продавців та відвідувачів «Амстору». На час повної перевірки роботу супермаркету було заморожено.

Бородатий жарт знову спрацював
2 квітня у Кременчуці знову «мінували» школу. Про це повідомив невідомий, зателефонувавши «102» зі свого мобільного.
Жартівник не гадав, що його затримають так швидко. Звідки надій­шов дзвінок, міліціонери з’ясували менше, ніж за годину.
— Справа в тому, що хлопці, які телефонували до міліції, сказали лише, що школу заміновано. У місті багато шкіл. Звісно, замість того, щоб перевіряти всі навчальні заклади, було вирішено знайти того, хто телефонував,  – каже заступник начальника міськуправління міліції Денис Захарченко.
Хуліганом-мінером виявився 15-річний учень однієї зі шкіл Кременчуцького району. До міліції він зателефонував, щоб потішити друзів та однокласників, але, коли зрозумів, що справа набуває серйозних обертів, не на жарт перелякався. Однокласники розповіли, що він сильно панікував, зателефонував батькові, аби порадитися.
Татусю, коли той прибув до міськ­управління міліції, порадили краще ставитися до виховання сина. Хлопець спочатку намагався все заперечувати, сказав, що сам цього не робив і хтось над ним пожартував, але потім зізнався.
Наразі правоохоронцями опитані свідки події та вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 296 ККУ.
У ніч з 30 на 31 березня надійшов анонімний дзвінок про мінування лікарні у Полтаві. Особу «підривника» встановили швидко. Ним виявився 21-річний колишній працівник охоронної служби лікарні. Він помстився за невиплату зарплати.

У Донецьку розшукують мінерів

Невдало пожартували донеччани у День гумору над міліціянтами трьох областей. 1 квітня вони зателефонували до однієї з фірм-перевізників Донецька та повідомили, що в один із автобусів підприємства, які щойно вирушили з автовокзалу, закладено бомбу.
У цей час з автовокзалу виїхали 4 автобуси, два з них рухались у напрямку Києва, ще два – у напрямку Запоріжжя та Дніпропетровська. Про те, що один з них буде проїжджати повз Кременчук, було повідомлено і місцевих правоохоронців. Інспекторам ДАІ було видане розпорядження  – у жодному разі не впускати автобус до міста без попередньої перевірки. Але транспортний засіб зупинили ще у Кременчуцькому районі, неподалік с. Недогарки. Всіх пасажирів було евакуйовано. Водночас троє інших автобусів цієї компанії також були затримані. Як і очікувалося, жодних вибухівок в автобусах не знайшли.

Автор: Олена УСКОВА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2010, 11:10 | Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації