Вхід | Реєстрація

Доходи Кобеляцької громади суттєво зросли

Доходи Кобеляцької громади суттєво зросли

Працівники фінансового відділу міської ради із задоволенням констатують значне покращення ситуації із наповненням бюджету громади. І пов’язують цей феномен передусім із «поверненням» великих платників податків.

Про те, що кобеляцький бюджет почав наповнюватися значно краще, у порівнянні навіть із «довоєнним» 2021 роком, редакції розповів Андрій Дацко, керівник фінвідділу міськради.

Він сказав:

— Якщо в минулому 2022 році бюджет громади хронічно недовиконувався, і на перевиконання у 5 відсотків ми змогли вийти лише в кінці бюджетного року, то зараз ситуація кардинально змінилася. І змінилася в кращий бік. Уже зараз ми можемо констатувати, що податкові надходження до бюджету громади зросли фактично по всіх статтях. До нас прийшли нові платники. Це один момент. Другий — почали платити. Платити вчасно і в повному обсязі. Як результат  —  маємо за п’ять місяців перевиконання бюджету по надходженнях аж на 17 мільйонів 745 тисяч гривень. Для порівняння, у минулому і позаминулому роках бюджет перевиконували на 7-11 мільйонів за весь рік. А зараз ми за 5 місяців отримали більше, аніж раніше за весь рік. До нас повернулася агрофірма «Добробут», а це — від одного до півтора мільйони податків щомісяця. Також у нас почали платити податки із доходів фізичних осіб працівники ДСНС. Вони заплатили в шість разів більше, аніж у минулому році. Так, надходить ПДФО і від військових. Але цей податок надходив і в минулому році.

Редакція ж, у свою чергу, нагадує читачам, що «Добробут» пішов із Кобеляк, точніше, перестав тут платити податки за часів «великого вождя» усіх часів і народів Олександра Олександровича. Той же «вождь» намагався припинити постачання води кобеляцьким «еменесникам».

Маємо факт:  прибрали «господарників» — і в бюджетах спочатку «Водоканалу Плюс», а потім і громади  з’явилися гроші. Шкода тільки, що і комунальникам, і нинішній міській владі доводиться віддавати багатомільйонні борги, які наробили «хазявіни»  Копелець і Юрко. Один лише «Водоканал Плюс» віддав державі близько чотирьох мільйонів через недолугих попередників. Зате  —  «парк»  зробив. Ну і  звалище в лісі, за яке, в кінці-кінців, теж буде змушена заплатити  нинішня влада.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2023, 17:23 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації