Вхід | Реєстрація

Чорбівські артисти заспівали на американській радіохвилі

Чорбівські артисти заспівали на американській радіохвилі

Їх виступи залишаться у вільній ротації Ethno Fm Radio.

У лютому цього року платформа Ethno Fm Radio повідомила про старт Міжконтинентального радіо-фестивалю української пісні в Сполучених Штатах Америки під назвою «Співай рідною». Організатори, які є представниками української діаспори, приурочили творчий захід до Міжнародного Дня рідної мови, котрий відзначається 21 лютого.

До участі у фестивалі запрошувалися професійні виконавці та аматори народної творчості, солісти-вокалісти, творчі колективи, ансамблі й хорові колективи. Вік учасників не обмежувався. Радіо-фестиваль мав благодійне спрямування, так як його започаткували для єднання українців Америки та світу.

Головна мета  заходу — збереження і популяризація української мови та культури через рідну пісню.

Міжконтинентальний радіо-фестиваль української пісні в США заснований Мистецькою пісенною програмою «Час української пісні» на Ethno Fm Radio California USA. Ротація фестивальних пісень розпочалася з 21 лютого і тривала до 21 квітня.

Очолила журі заслужена діячка мистецтв України Наталія Багмут. До складу колегії суддівської увійшли заслужені артисти й мистецтвознавці. Зокрема, наша землячка Людмила Касьяненко, Заслужена артистка України, котра мешкає в Далласі.

Переможців фестивалю нагородили американськими дипломами визнання, а їхні пісні залишаться у вільній ротації на американській хвилі каліфорнійського Ethno Fm Radio.

У понеділок завідуюча Чорбівським будинком культури Юлія Шишацька повідомила, що творчі колективи Білицької громади дізналися результати конкурсу. Загалом на радіо прозвучало 1020 пісень українською мовою, а у фестивалі взяли участь близько 600 учасників з різних куточків світу.

Відзнаки радіо-фестивалю «Співай рідною» отримали аматорський вокальний ансамбль «Чорбівські молодички», дует «Мальви», солісти Світлана Щербак та Юлія Шишацька. Чорбівські артисти стали лауреатами та дипломантами цього фестивалю.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2023, 12:25 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації