Вхід | Реєстрація

Собаче питання

Власники собак бійцівських порід, обурені запропонованими міськвиконкомом Правилами утримання і поводження з тваринами, можуть заспокоїтися. Депутати міськради не стали ухвалювати шкуродерських законів, тож вам належить не утилізувати домашнього улюбленця, а просто тримати його на короткому повідку.
Нагадаємо, у Правилах, розроб­лених управлінням житлово-комунального господарства і запропонованих для розгляду на сесії міськради, йшлося про таке:
— Забороняється на території міста утримувати собак з підвищеною агресивністю таких порід: американський бульдог, пітбультер’єр, бельгійська вівчарка, бультер’єр, гірська гонча, кавказька вівчарка, канадський собака, лангедокський пастуший собака, леопардова гонча, румунська вівчарка, супердог та його помісь, ротвейлер, різеншнауцер, а також помісі вищезазначених порід. За словами заступника начальника міського управління житлово-комунального господарства Олександра Прядка, введенням таких Правил Кременчук підтримає вимоги міжнародної кінологічної конвенції.
Зі спростуванням необхідності цих Правил виступив депутат міськ­ради Олександр Урін.
— Нікуди з міста не щезнуть ані вівчарки, ані ротвейлери, а ухвалюючи рішення про заборону їх утримання у місті, ми фактично приймаємо рішення, яке не буде виконуватись, – зазначив він, запропонувавши змінити у Правилах формулювання «забороняєть­ся на території міста утримувати» на «забороняється на території міста знаходження цих собак без намордників, короткого повідка і власників». Цю пропозицію депутати і погодили.

Ген агресивності
Чи насправді всі ці собаки мають такий собі ген агресивності, «КП» запитала у лікаря ветеринарної клініки Антона Суботіна.
— Взагалі, такої шкали: це небезпечний собака, а це – безпечний, не існує. Науково обґрунтованих досліджень на цю тему, наскільки мені відомо, не проводилося. Дійсно, трапляються зміни у психіці таких собак, як ротвейлер або кавказька вівчарка. Але і будь-яка інша порода, якщо утримувати її, наприклад, на ланцюгу у дворі, може обізлитись і стати агресивною. Я також не розумію, з яких міркувань до списку потрапила бельгійська вівчарка – це дуже добра порода, практично пухнастий лабрадор, – говорить ветлікар.
Щодо інших зазначених «агресивних» порід, то кількох з них у Кременчуці ніколи і не було, тому охарактеризувати їхню поведінку у домашніх умовах нагоди немає.

Автор: Олена УСКОВА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2010, 11:26 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації