Вхід | Реєстрація

У ліцеї обладнали укриття за півмільйона гривень

У ліцеї обладнали укриття за півмільйона гривень
було/стало

Після проведених робіт кобеляцький ліцей імені Олеся Гончара отримав можливість із 1 вересня проводити повноцінний навчальний процес.

Як відомо, у зв’язку із війною перед усіма навчальними закладами України була поставлена вимога мати укриття на випадок ракетної чи іншої атаки. При цьому розмір об’єкту має бути таким, щоб у ньому безпроблемно розмістилися всі учні та викладачі, котрі на момент небезпеки перебувають у закладі.

У Кобеляцькому ліцеї імені Олеся Гончара такого укриття не було. Тому учні ходили на навчання, в буквальному сенсі виразу, по черзі. Та в червні 2023‑го ця проблема була вирішена. За словами директора закладу Поліни Тараненко, перетворити старі підвали на повноцінне укриття вдалося завдяки спонсорам із благодійної організації «Київська школа економіки» та допомозі Кобеляцької міськради.

Поліна Тараненко розповідає:

— Ще взимку ми дізналися що благодійна організація оголосила про наміри виділити кошти на обладнання укриттів для 120 навчальних закладів України. Ми одразу ухопилися за таку можливість. Адже повноцінний навчальний процес попри війну відновлювати потрібно, а в бюджеті громади на той момент не вистачало коштів, щоб провести роботи по облаштуванню укриття в нашому закладі. Ми подали заявку. До нас у Кобеляки приїхали представники Київської школи економіки, вивчили ситуацію і повідомили, що ми відповідаємо тим критеріям, згідно із якими вони виділяють кошти. Але поставили кілька вимог. За власний кошт ми мали зробити запасний вихід та відмостку біля нього. Ми звернулися у відділ освіти. У результаті, міська рада оперативно оплатила вказані вище роботи. А благодійники, у свою чергу, профінансували обладнання укриттів. Згідно із їх проєктно-кошторисною документацією, вартість склала 524 тисячі гривень. Виконавця робіт визначали самі замовники.

Відтепер школа має укриття для одночасного перебування в ньому 814 учнів та педагогів. Об’єкт складається із двох великих кімнат. В укритті є два туалети із примусовою каналізацією, примусова вентиляція, підключення до Інтернету. Окрім того, освітлення в укритті буде навіть у випадку пошкодження системи електропостачання.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 червня 2023, 13:50 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації