Вхід | Реєстрація

На Херсонщині працюють полтавські комунальники

На Херсонщині працюють полтавські комунальники

За дорученням начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна його заступник Максим Калінін відвідав Херсонщину. Передав 20 тонн скрапленого газу для побутових потреб населення. Побував на ділянках, де працюють наші комунальники. Поспілкувався з нашими робітниками щодо їхніх потреб.

«Полтавщина продовжує оперативно реагувати на запити Херсонщини. Допомагаємо не лише гуманітарними вантажами, а й посильною працею наших робітників. Вони допомагають ліквідовувати наслідки підтоплення. Прибирають вулиці, вивозять сміття, яке нанесла повінь внаслідок підриву російськими військами Каховської ГЕС, – сказав Максим Калінін. – Тримаємо зв'язок із керівництвом регіону, оперативно відгукуємося на їхні запити. Разом із громадами та підприємцями продовжуємо збирати допомогу».

Працівники комунальних служб Полтавщини працюють на Херсонщині майже тиждень.

«Люди дуже постраждали. На цій вулиці, де ми зараз працюємо, було до 3 метрів води, всі будинки підтоплені. Тож люди самі всьому не можуть дати раду. Тому ми й тут, щоб допомогти», – розповів перший заступник генерального директора ПОКП «Аеропорт-Полтава» Юрій Колісник.

Рівень води на Херсонщині поступово знижується, й це полегшує роботу. У дворах прочищають каналізаційні мережі.

«Ми працюємо вже 4 день. Приїхали 3 наші автомобілі, одна гідродинамічна і поливомийна машини. Виконуємо задачі, які перед нами ставить «Херсонводоканал», – розповів начальник дільниці з експлуатації колекторів та КНС «Полтававодоканалу» Андрій Коломієць.

«Ми вдячні полтавцям, які допомагають нам відновлювати критичну інфраструктуру. Бригада з Полтавщини працює у безпечнішому районі. Власні сили нашого підприємства кинуті в більш небезпечні райони, так як вони значно краще орієнтуються на місцевості, адже всі робітники працюють під цілодобовими обстрілами», – розповів директор «Херсонводоканалу» Олексій Савченко.

Загалом близько 300 фахівців комунальних підприємств із 13-ти областей долучилися зі своєю технікою та працюють на Херсонщині.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 червня 2023, 12:04 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації