Вхід | Реєстрація

У Луганській дитячій лікарні в Лубнах продовжать лікувати новонароджених дітей

У Луганській дитячій лікарні в Лубнах продовжать лікувати новонароджених дітей

В переміщеній в Лубни «Луганській обласній дитячій клінічній лікарні» продовжать лікувати новонароджених дітей – як місцевих, так і жінок-переселенок. І потреба в обладнанні зростає. Саме тому інкубатор для новонароджених, медичні маски, приліжкові тумби привезли туди волонтери благодійної організації «БФ «Help for Ukraine» завдяки німецькій фундації @MEDICAL e.V.

Минулими вихідними волонтери благодійної організації «БФ «Help For Ukraine» доставили в Луганську обласну дитячу лікарню… інкубатор для новонароджених. Лікарня знов запрацювала в Лубнах 15 серпня 2022 року.

«Допомагаємо не вперше, - розповідає президент Фонду Степан Асланян, –. У вересні минулого року надали 12 дитячих ліжок, у грудні – медичні маски, гумові медичні рукавички, одноразові медичні халати… І це – найменше, чим можемо допомогти цим героїчним людям, за що дякуємо, перш за все Оксані Улан із німецької фундації @MEDICAL e.V.».

«Не можу спокійно сприймати той факт, - коментує амбасадор Фонду Євген Кошовий, - що русня досі не може вгомонитися, донищуючи все, що роками розбудовувалося і множилося на моїй рідній Луганщині. Потреб у лікарні ще багато. Тому і ця допомога – не остання. Закликаю всіх, у кого є можливість,  приєднатися до допомоги».

Від 2014 року колектив лікарні пережив чимало: переїзд із окупованого Луганська до Лисичанська, знов окупацію, визволення, відбудову, а з початком війни – все по другому колу з переїздом до Лубен на Полтавщину. І не відразу. За словами медичного директора Тетяни Бражнікової, люди вірили, що все буде як тоді: за тиждень - два відіб’ють ворога, і все. Та цього разу все було інакше. Цілодобові обстріли з «Градів», бомбардування, мінометні дощі... Вже 26 лютого дістатися на роботу стало героїзмом: в Лисичанську точилися вуличні бої, а лікарі рятували життя… Не уявляючи, наскільки далеко зайшов ворог.

«Війна – не тільки тяжкі випробування, - додає віце-президент Фонду Вілен Фаталов, - а й перевірка на людяність. І героїзм людей мирних професій. Історії цих лікарів – вражають. Додатково дякуємо нашим партнерам – міжнародному фонду Nova Ukraine та мережі автозаправок OKKO – за надану можливість допомогти гуманітарним вантажем!».

«Капітально відремонтована до війни, - розповідає Тетяна Олександрівна, - лікарня була вщент зруйнована. А була ж багатофункціональною, науково-дослідницькою і клінічною базою Луганщини з найновітнішим обладнанням і найнижчим рівнем смертності в Україні та одним із найнижчих в Європі… Ми втратили майже все. Релокації як такої не було: повантажили апарати ШВЛ на машини «швидких» і… поїхали».

«Не все обладнання на заміну втраченому, - продовжує Тетяна Бражнікова, - вдалося докупити. Для повноцінної роботи потрібно більше. Від початку відкриття вже встигли надати допомогу 3000 діткам громади – і місцевим, і переселенцям, зокрема і луганчанам. Маючи достатньо обладнання, можемо ще більшій кількості діток допомогти. Тим більше, що послуги надаємо безкоштовно».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 липня 2023, 15:18 | Лубни | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації