Вхід | Реєстрація

Олександру Луговому передали коштовний квадрокоптер

Олександру Луговому передали коштовний квадрокоптер

Дрон моделі «DJI Matrice» буде виконувати важливі завдання на одній із «найгарячіших»  ділянок фронту. Для того, аби його купити і передати земляку, жителі Кобеляцької громади назбирали майже півмільйона гривень.

Днями в Кобеляки приїхав Олександр Луговий, який зі зброєю в руках захищає Батьківщину від російських загарбників. За словами хлопця, його відпустили в короткотермінову відпустку лише на кілька днів. Адже там, де зараз воює наш земляк, дуже й дуже «гаряче».

Скориставшись нагодою хлопець отримав дороговартісний літальний апарат. Кошти для придбання розвідувального дрона збирали усією громадою. Адже його вартість у повній комплектації становить 410 тисяч гривень.

Розповідає приватний підприємець, депутат кобеляцької міськради Марина Ященко:

— Саша працював у нас чотири роки. Дуже розумний і відповідальний хлопчина, був одним із кращих працівників. Воює ще з 2022-го року. Нас не здивувало, що в армії йому теж доручили працювати із дронами, займатися аеророзвідкою. Весь час ми підтримували із ним зв’язок, допомагали, чим могли, купляли різне спорядження. Ще в січні Саша зателефонував і попросив по можливості купити хороший квадрокоптер. Бажано, моделі «Матрікс». Ми поцікавилися і дізналися, що такий літальний апарат коштує до півмільйона гривень. Я хоч і підприємець, але самостійно таку суму «потягти» не можу. Тому було прийняте рішення звернутися за допомогою до земляків. Відгукнулися всі, ніхто не відмовив. До збору коштів долучилися  звичайні люди, міська рада, сільськогосподарські виробники. Міська влада провела благодійний ярмарок і концерт, на них зібрали майже 150 тисяч гривень. Досить швидко акумулювали на моєму волонтерському рахунку більш ніж 200 тисяч. А потім справа трішки пригальмувалася. Це ж був кінець зими — початок весни. Навіть у наших аграріїв зайвих коштів не було. Тоді я звернулася за допомогою до Благодійного фонду Сергія Притули. У  Інтернеті багато пишуть негативу про Сергія та його фонд. Але від себе скажу — враження лише позитивні. Вони допомогли нам.

Марина Ященко розповіла, що для того, аби отримати підтримку в фонді, їй довелося пройти кілька перевірок. Це зайняло певний проміжок часу. Але вона із розумінням поставилася до суворого контролю.

Каже:

— Як на мене, це навіть добре, що мене так ретельно перевіряли. І кошти ж немалі, і гроші ж таки для армії збирали.

А головне — результат виправдав сподівання. За допомогою фонду Сергія Притули вдалося отримати не один, а два дорогих розвідувальний квадрокоптери. Один із них, куплений за кошти фонду, був переданий Олександру Луговому ще в травні.

Другий, кошти на придбання якого були зібрані виключно в Кобеляцькій громаді, передали Саші в неділю, 16 липня. Коптер одразу зробив пробний виліт, піднявшись над рідними для його власника Кобеляками.

Луговий одразу продемонстрував можливості літального апарату. Вони дійсно вражають. Потужна оптика із висоти в кілька сотень метрів дає можливості розгледіти і сфотографувати навіть окремі травинки на землі.

Хтось із присутніх під час пробного вильоту пожартував:

— Нічого собі! Це він навіть кількість кави чи чаю в чашці якогось орка порахує.

Інший додав:

— Так і отрути туди досипле.

Марина Ященко повідомила, що на її волонтерському рахунку після придбання квадрокоптера залишилося кілька тисяч гривень. Було прийняте рішення ще трішки «дозбирати» і купити Саші Луговому хороший розвантажувальний жилет.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 липня 2023, 15:43 | Кобеляки | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації