Вхід | Реєстрація

Громади Полтавщини закликають приєднуватися до Програми комплексного відновлення території

Громади Полтавщини закликають приєднуватися до Програми комплексного відновлення території

Програма комплексного відновлення визначає основні просторові, містобудівні та соціально-економічні пріоритети політики відновлення. Такі документи розробляють на всіх рівнях: загальнодержавному, регіональному та місцевому. Вони містять комплекс заходів для забезпечення відновлення територій, які постраждали внаслідок збройної агресії проти України або які є місцями концентрації соціально-економічних, інфраструктурних, екологічних чи інших кризових явищ.

«Програма охоплює комплекс заходів раціонального просторового планування, має сприяти впровадженню сучасних підходів та практик розвитку регіонів, забезпечує баланс розселення і розміщення робочих місць, інклюзивність, енергоефективність, екологічність та збереження культурного розмаїття й національної пам’яті», – розповіла на апаратній нараді заступник директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики ОВА Ірина Особік.

15 квітня було оголошено збір пропозицій до проєкту обласної програми. Загалом надійшло 17 звернень від громад, громадян та трудових колективів. Усі пропозиції розглянуто на засіданнях робочої групи. Програма комплексного відновлення території – базовий документ для подальшого розроблення містобудівної документації регіонального рівня – Схеми планування території області та місцевого рівня – Комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади.

– Не всі на місцях розуміють цілі створення такої програми. Лише 16 із 60 громад області надали інформацію про створення робочих груп та програм комплексного відновлення територій територіальних громад або їх частин. На запити облвійськадміністрації системно не відповідають 6 територіальних громад: Великорублівська, Кобеляцька, Коломацька, Ланнівська, Семенівська та Щербанівська, – говорить Ірина Особік.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 липня 2023, 16:28 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації