Вхід | Реєстрація

Житло за 15 мільйонів

Житло за 15 мільйонів

Таку суму витратять на реконструкцію будівлі під житло переселенцям.

У середині червня Виконавчий комітет Нехворощанської сільської ради оголосив тендер з реконструкції громадської споруди під багатоквартирний житловий будинок для облаштування місць проживання внутрішньо переміщених та евакуйованих осіб. Будівля знаходиться за адресою: село Нехвороща, вулиця Корчукова, будинок 2в.

Згідно тендеру, очікувана вартість робіт має скласти 14 976 961,20 гривні. Із цієї суми місцевий бюджет виділить 1 572 895 гривень, із державної скарбниці надійде 13 404 066,20.

Заявки на участь у тендері подали: Дніпровське приватне підприємство «Інженерно-виробничий центр «Вектор» та полтавське товариство «Компанія «Тоталбуд». Хоча дніпряни оцінили свою роботу в меншу суму, 14 228 113,10 проти 14 975 647,50 гривні, Перемогу здобули полтавці, так як замовник виявив у документації «Вектора» ряд невідповідностей. У результаті, голова Нехворощанської сільради Віктор Дубович підписав договір із керівником «Тоталбуд» Марією Охріменко.

У додатках вказано, що підрядник має виконати 27 видів робіт. Усього в приміщенні обладнають дві кімнати, дві спальні та кухню. Та при цьому на будівлю чекає повна реконструкція, включаючи покрівлю, каналізацію, водопостачання, електроенергію, вентиляцію й інше.

Згідно календарного графіка, усі заявлені роботи підрядна організація завершить до 20 грудня.

Минулого тижня на офіційній сторінці Нехворощанської сільради в соцмережі Фейсбук з’явився допис Віктора Дубовича і фото будівлі, на яку чекає реконструкція.

Голова ОТГ повідомив:

«Дорогі друзі! Тривалий час будівля колишньої лазні була безгосподарським майном. Після оформлення права власності та виготовлення проектної документації на її реконструкцію, будівля отримає нове життя. Урядом підтримано проєкт Нехворощанської громади щодо реконструкції будівлі під житло для людей з числа внутрішньо переміщених осіб».

Отож, за 15 мільйонів у Нехворощі створять житлову будівлю з 4 кімнатами і кухнею. Не дорогувато?

 

Уточнення

1 серпня, коли останній номер тижневика знаходився в друці, у Нехворощанському будинку культури відбувся звіт голови територіальної громади Віктора Дубовича про роботу в першому півріччі цього року, повідомили в пресслужбі ОТГ.

Під час свого виступу очільник громади зупинився на питанні надходжень до бюджету.

Із його слів, завдяки злагодженій роботі керівної команди, у використанні знаходиться близько 105 мільйонів гривень. Це кошти, які надаються з державного та обласного бюджетів. Наприклад, на будівництво дитсадка — майже 42 мільйони, облаштування чотирьох житлових квартир для внутрішньо переміщених осіб — близько 15 мільйонів. Частка в цих сумах сільського бюджету складає 10 відсотків.

Віктор Дубович відзначив, що ці кошти є цільовими і не можуть бути використані для армії. Вони надходять від закордонних партнерів на відновлення України. І працівникам сільської ради довелося докласти багатьох зусиль, аби на державному рівні погодити ці будівництва у Нехворощі.

Тобто, фактично за 15 мільйонів зведуть двоповерховий будинок для чотирьох сімей, а також облаштують прилеглу територію та встановлять паркан.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2023, 12:56 | Нові Cанжари | Фінанси
1. Doktor / 4 серпня 2023, 13:16
Кончені люди.Де всі активісти та волонтери? За 15 млн. у селі можна не одну хату купити, під «ключ» та з усіма зручностями
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації