Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькій громаді відроджується шаховий рух

У Кобеляцькій громаді відроджується шаховий рух

Шахові змагання стають регулярними, а участь у них беруть не лише кобелячани, а й жителі інших населених пунктів громади.

Інструктор по шахах Тарас Голтвянський розмірковує:

— Це добре, що міська влада починає приділяти більше уваги розвитку такого виду спорту, як шахи. Виділяють кошти, допомагають організаційно в проведенні змагань. Навесні в нас була командна першість, зараз провели індивідуальний турнір. Тут головне не суто спортивний результат. Головне, щоб люди розвивалися інтелектуально, щоб у подібних заходах брали участь не лише мешканці «столиці», тобто Кобеляк, а усіх без виключення населених пунктів громади. Люди не мають відчувати себе обділеними, відокремленими від суспільного життя. Шахові турніри — їм у поміч.

За словами Тараса, фаворитами турніру вважалися шахісти з Вільховатки і Дашківки. Хоча представники першого названого населеного пункту на індивідуальний турнір не приїхали. Але успіхи шахістів із Дашківки та Вільховатки в командних змаганнях давали їм підстави сподіватися на перемоги і в особистій першості. Але сталося зовсім не так. Лідерами стали шахісти із Кобеляк.

Так, у особистій першості серед шахістів Кобеляцької громади тріумфував Валерій Слісаренко, друге місце посів Тарас Голтвянський, третє — ветеран шахового руху Віктор Прядко.

Усі призери змагань були нагороджені кубками і грамотами.

А наступного дня відбулися вже неофіційні змагання. Такий собі бліц-турнір. У ньому переміг Голтвянський. Друге місце посів Микола Ніколаєнко, третє — Віталій Гапоченко.

Тарас Голтвянський відзначив успіхи ще двох своїх колег по захопленню. Мова йде про молодих гравців, таких як Іван Гребенюк та Артем Годь.

Тарас говорить:

— Ваня Гребенюк — це наша надія. Хлопцю шістнадцять і в нього всі успіхи ще попереду. Артему не вистачає змагального досвіду. Ну нічого, ми йому в цьому допоможемо, змагання будуть. Аби лише він у них участь брав.

Інструктор висловив сподівання, що в подальшому в подібних змаганнях братимуть участь і сильні шахісти із Світлогірського та Придніпрянського. Це зробить шахові турніри лише цікавішими.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2023, 17:29 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Slavko / 3 серпня 2023, 20:17
Вам показалося , що комусь чи на щось приділяють увагу.
Коли пиляли бюджет нещодавно - собі виділили аж 16ть мільйонів ! А на спорт всього тільки три ...
Ви ж в шахи можете і без грошей пограти , а вони пиляти бюджет безкоштовно і за дешево не можуть
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації