Вхід | Реєстрація

Квартир для «нехворощанських» переселенців буде чотири

Квартир для «нехворощанських» переселенців  буде чотири

Крім фактично заново зведеного будинку, підрядна організація збудує гаражі, проведе благоустрій прибудинкової території, котру обнесе парканом.
Нагадаємо, що в попередньому номері «ЕХО» вийшла стаття під назвою «Житло за 15 мільйонів».

У ній розповідалося, що в Нехворощі приміщення колишньої громадської лазні переобладнають під багатоквартирний житловий будинок. Квартири в ньому отримають внутрішньо переміщені особи. Згідно проведеного тендеру, реконструкцію будівлі проводитиме полтавське товариство «Компанія «Тоталбуд».

Вартість робіт складе 14 975 647,50 гривні. У додатках вказано, що підрядник має виконати 27 видів робіт. На будівлю чекає повна реконструкція, включаючи реконструкцію покрівлі, каналізації, водопостачання, електропостачання, вентиляції й інших комунікацій. Усього в приміщенні обладнають дві кімнати, дві спальні та кухню.

Згідно календарного графіка, усі заявлені роботи підрядна організація завершить до 20 грудня.

1 серпня, коли номер тижневика знаходився в друці, у Нехворощанському будинку культури відбувся звіт голови територіальної громади Віктора Дубовича про роботу в першому півріччі цього року.

Під час свого виступу очільник громади зупинився на питанні надходжень до бюджету.

Із його слів, завдяки злагодженій роботі працівників сільради, у використанні знаходиться близько 105 мільйонів гривень. Це кошти, які надаються з державного та обласного бюджетів. Зокрема, на облаштування чотирьох житлових квартир для внутрішньо переміщених осіб у місцевий бюджет вдалося залучити близько 15 мільйонів. Частка в цих сумах сільського бюджету складає 10 відсотків.

Віктор Дубович відзначив, що ці кошти є цільовими і не можуть бути використані для армії. Вони надходять від закордонних партнерів на відновлення України. І працівникам сільської ради довелося докласти багато зусиль, аби на державному рівні погодити ці будівництва в Нехворощі.

Пізніше кореспонденти тижневика поспілкувалися з Віктором Дубовичем. У телефонній розмові він повідомив, що за 15 мільйонів фактично зведуть двоповерховий будинок для чотирьох сімей, а також облаштують прилеглу територію, гаражі та встановлять паркан. Будівлю лазні обирали для того, аби проводити реконструкцію вже існуючого приміщення, а не розпочинати нове будівництво. Це зайняло б більше часу на оформлення необхідних документів і коштувало б значно дорожче. Квартири знаходитимуться в комунальній власності сільської ради, і коли внутрішньо переміщені особи вирішать повернутися додому, житло використають для службових квартир медикам. Адже нещодавно в Нехворощі відкрилася лікарня. І для того, аби в громаду приїхали працювати медики, їх потрібно забезпечити житлом.

Отож, у Нехворощі збудують повноцінний двоповерховий будинок, у якому проживатимуть чотири сім’ї переселенців.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 серпня 2023, 18:28 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації