Вхід | Реєстрація

«Візерунок долі» Михайла Лисака

«Візерунок долі» Михайла Лисака

Мешканець села Жуки Білицької громади представив свою п’яту книгу віршів та прози.

Днями в Білицькому будинку культури відбулася презентація поетичної збірки Михайла Лисака «Візерунок долі». Ведуча заходу, завідуюча селищною бібліотекою Ольга Курило,  привітала автора і гостей  з нагоди виходу в світ п’ятої книги талановитого земляка, члена громадської організації «Літератор», володаря Почесної відзнаки «Творча особистість» та розповіла про його основні життєві віхи. Прочитала кілька його творів, наголосила на важливості літератури в сучасному суспільстві.

Перед присутніми виступив ансамбль народного аматорського колективу «Чебреці». Артисти виконали українські народні пісні.

З великою увагою гості заходу слухали виступ письменника Михайла Лисака. Він декламував свої вірші, згадував життєвий і творчий шлях.

Своїми враженнями від книги «Візерунок долі» і виступу її автора поділилася головний спеціаліст гуманітарного відділу виконавчого комітету Білицької селищної ради Олена Олефірова:

— Ми почули щирий, відвертий виступ розумної, мудрої людини. Ми пишаємось Вами. Кожен твір спрямовує на якісь роздуми. Бажаю Вам, Михайле Олександровичу, натхнення. Хай муза і надалі буде сприяти написанню нових творів для вдячного читача. Збагачуйте і надалі мистецьку скарбничку нашого краю своїми роботами.

Олена Олефірова вручила літератору подарунок від селищної ради.

Тепло, зворушливо говорили про автора книги «Візирунок долі» та його поезію учителька  української мови  і літератури Білицького ліцею №1 Алла Нішкур, поетеса Катерина Василівна Небера, голова громадської організації «Літератор» Леонід Митько, директор Кобеляцької публічної бібліотеки Ганна Мосієнко, директор Кобеляцького музею літератури і мистецтва Тетяна Чешко, поет-пісняр Сергій Петренко, поетеса з Перегонівки Олександра Казанко, бард Анатолій Гайдук та інші.

На завершення заходу Михайло Олександрович подарував свої книги шанувальникам його творчості та бібліотеці.

«Візерунок долі» — це п’ята книга Михайла Лисака. До цього письменник підготував такі роботи: «Крига скресла» (2015 рік), «Срібний міраж» (2018), «Мелодія дощів» (2019), «Бути собою» (2020).

Народився поет 14  жовтня 1945  року в Лебіхівці Глобинського району в родині селянина. У зв’язку з будівництвом Кременчуцької ГЕС у 1959-му році сім’я Лисаків переїздить у Жуки, що на Кобеляччині. Після служби в Грузії, Михайло Лисак навчається в Полтавському сільськогосподарському інституті за спеціальністю «зоотехнік». У 1977 році Михайло Олександрович закінчив педагогічний факультет у Тимірязевській сільськогосподарській академії в Москві. Працював у Кобеляцькому районі. Був завідуючим свинокомплексом, головним зоотехніком, головою сільради. Захистив дисертацію в Москві на вчену ступінь кандидата сільськогосподарських наук.

Ім’я Михайла Олександровича Лисака занесене до Книги творчої слави, він володар почесного звання «Творча особистість», нагороджений грамотою Полтавської обласної ради, громадської організації «Літератор». Активно приймає участь у роботі громадських організацій «Кобеляцький краєзнавець», «Кобеляцьке земляцтво», «Літератор», «Ветеранська дружба». Михайло Лисак —  учасник багатьох літературних конкурсів,  учасник народного хору «Ветеран» Кобеляцького центру культури і дозвілля», дипломант Всеукраїнського конкурсу «Земля співає».

Вірші Михайла Олександровича Лисака невеликі за обсягом. Як правило, це 8 чи 12 римованих рядків. Поету вдається  привернути увагу слухачів своєю харизмою, талантом, вмілим декламуванням  віршів. Часто він читає їх на пам’ять.

Про що його вірші? Про життя. П’ята книга поета «Візерунок долі» — це 108 поетичних творів і 3 прозові матеріали: «Життя у кожного своє», «Вечірня поїздка», «Як хочемо змін, починаємо з себе».


Автор: Леонід МИТЬКО, голова ГО «Літератор»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації