Вхід | Реєстрація

Для учнів Нехворощанського ліцею будують укриття

Для учнів Нехворощанського ліцею будують укриття

Захисна споруда здатна вмістити 250 чоловік.

Минулого тижня Нехворощанську громаду відвідав заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Максим Калінін. Посадовець інспектував хід будівництва модульного укриття для Нехворощанського ліцею.

Нагадаємо, що в червні цього року Відділ освіти, молоді та спорту Нехворощанської сільської ради замовив у київського товариства «Завод залізобетонних виробів «Дорожні та енергетичні конструкції» найпростіше укриття цивільного захисту у вигляді модульної швидкоспоруджуваної будівлі. Споруда складається з чотирьох блок, де можуть одночасно розміщуватися 250 дітей. У разі потреби захисним укриття користуватимуться учні й персонал Нехворощанського ліцею та дитсадка «Сонечко».

Вартість споруди складає 6,4 мільйона гривень.

У технічних характеристиках вказано, що стіни представляють собою залізобетонну конструкцію товщиною не менше 250 міліметрів, покрівля — дах із залізобетону товщиною 300 міліметрів, підлога — залізобетон товщиною не менше 200 міліметрів.

Як повідомив Максим Калінін, завдяки модульному укриттю, Нехворощанський ліцей зможе працювати офлайн. Уся конструкція складається з 38 модульних бетонних блоків. В укритті є санітарні кімнати, електричне опалення, вентиляція. Також встановлений генератор та Wi-Fi. Зараз монтуються лавки для комфортного перебування дітей у разі повітряної тривоги. З місцевого бюджету на споруду виділили 4 мільйони гривень.

Заступник голови ОДА відзначив, що Нехворощанська громада є лідером із будівництва модульних укриттів. Їх зробили в чотирьох садочках та двох школах. Із місцевого бюджету на ці заходи спрямували 19,5 мільйона гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації