Вхід | Реєстрація

Круті люди і круті повороти

Круті люди і круті повороти

Колись досить давно, три або чотири роки тому, дискутував зі знайомим. Його зараховують до числа так званих «крутих». Є в нашому народі, а можливо і в інших, така характеристика — «крутий чоловік».

І от цей чоловік на повному серйозі розповідав, що його знайомі, ще, за його словами, «крутіші», прогнозують, а то й визначають внутрішню, а то й міждержавну політику в Україні.

Під час розмови стало зрозуміло, що ці люди є звичайними доларовими мільйонерами, які за допомогою цих грошей стали депутатами. Той — Верховної Ради, інший — обласної.

Тоді як контраргумент щодо потенційної «крутості» цих людей був вимушений зауважити, що вони є звичайними бізнесменами. І в них просто трішки більше грошей, аніж у інших земляків.

Але вони, ті люди, у яких трішки більше грошей, більші, аніж у інших, автомобілі й будинки та наявний депутатський мандат, у реальному житті нічого не визначають. Надто — політику в Україні. Вони просто думають, хибно, до речі, що визначають і вирішують. А насправді лише уміліше від більшості користуються тими чи іншими змінами й тенденціями в суспільно-політичному житті.

Вислухавши контраргументи, знайомий запитав:

— А хто ж тоді, на твою думку, «крутий», хто визначає?

— Якщо говорити про політику таких держав, як Україна, то частково визначають дядьки в стодоларових костюмах і на недорогих машинах. Тільки живуть вони не в Україні, а десь у США. Але їх вплив теж не є вирішальним. Взагалі, вирішують не якісь конкретні люди, а на вибір — Доля, Бог, Карма. А люди лише пристосовуються до тих чи інших умов. Тому крутих серед людей не буває. Крутими бувають лише повороти і схили чи береги.

Не знаю, чи пам’ятає знайомий ту розмову. Я чомусь запам’ятав добре. І часто її згадую після того, як на Україну напала рашка. Тому що ніхто із тих «крутих» цього не прогнозував. Тим більше, ніхто із них аж ніяк не міг і не може вплинути на ситуацію. Пристосуватися — так, вплинути, змінити — ні.

Чому згадав ту історію про «крутих» саме зараз? А подія на кобеляцькій автозаправці вплинула. Там теж двоє дорослих дядьків від не надто великого розуму вирішили погратися в «крутих» хлопчиків із пістолетиками.

Ну погралися, і що? Пики натовкли обом. Кримінальна справа є. Так, від правоохоронців ще відкупитися можна. Пристосуватися, так би мовити. Але ж Долю не купиш. А вона має здатність повертатися дійсно круто. І не десь у загробному житті, а прямо тут і зараз.

І що вирішили, що змінили ці «крутьки»? Аж нічого. Хіба що здоров’я собі та іншим зіпсували.

А взагалі, як на мене, набагато краще для Карми мати репутацію людини розумної, а не… Ну самі розумієте.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 вересня 2023, 09:12 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації