Вхід | Реєстрація

Пиятика, «WOG» і два (?) стволи

Пиятика, «WOG» і два (?) стволи

У вже далекому 1998 році культовий кінорежисер Гай Річі зняв свій не менш культовий, фільм під назвою «Карти, гроші, два стволи». У ньому іронічно-романтизовано подане кримінальне життя тодішнього Лондона.

Кобеляки – не Лондон. Тому стрілянина тут відбувається рідше. А якщо й стріляють, то не під час якихось бандитських розбірок, а по причині банальної пиятики.

У Кобеляках стріляли в ніч із 26 на 27 серпня. Стріляли на території чи поблизу неї, де розташований автозаправний комплекс «WOG».

Із не зовсім зрозумілих причин ця місцина буквально притягує до себе резонансні події кримінального характеру.

Так в 2019-му році саме в цьому місці влаштували своєрідні «розбірки» між собою поліцейські.

9 травня 2021 року в цьому ж місці відбулася групова бійка із застосування травматичної зброї.

І ось через чергові два роки знову гучна для Кобеляк подія.

Про бійку і стрілянину на «WOG» редакція дізналася вже 27 серпня. Але надто сумнівною і суперечливою була отримана нами інформація. Яких тільки «гучних» прізвищ нам не називали, яких тільки «страшних» подробиць - аж до приставляння ствола пістолета до голови поліцейського, не наводили.

Говорили і про те, що на заправці в «розбірки» вступили хлопці, яких в Кобеляках із незрозумілих причин називають «бандитами» та місцеві фермери. Інші джерела називали не «бандитів», а «чорних лісорубів». Щоправда, фермерів згадували завжди.

Як виявилося, ситуація була набагато простішою і прозаїчнішою. Ніяких бандитських «розбірок» на заправці не було. А була банальна пиятика, а потім, на ґрунті передозування алкоголем, чоловіки із двох компаній почали виясняти між собою стосунки. І один із них не придумав нічого кращого, як витягти пістолет травматичної дії і почати стрілянину. Серйозно постраждала одна людина. Чоловік зі зламаними кулями ребрами знаходиться в лікарні. При цьому сам постраждалий в конфлікту участі не брав.

По місту Кобеляки одразу після події «поповзли» чутки про те, що поліцейські будуть «заминати» справу. Адже люди, які діставали зброю, а пістолетів було таки два, є досить відомими і заможними.

Підставою для появи таких чуток став і той факт, що аж до вівторка 29 серпня жодної інформації про подію на жодному сайті «силових» структур не було.

Аж доки автор цих рядків не почав телефонувати в Полтаву, щоб отримати інформацію від кількох високопоставлених поліцейських чиновників. Обоє дружно сказали, що вперше чують про стрілянину в Кобеляках.

Вже після цього інформація почала надходити. Кримінальне провадження за статтею 296 «Хуліганство» таки відкрите і слідство ведеться. Стаття по мірках покарання досить серйозна. Її частина 4, а справа відкрита саме по ній, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Поки що у цій справі більше запитань аніж відповідей. Більшість із яких риторичні. Приміром, чому саме ця заправка стала своєрідним «злачним» місцем? Чому там постійно багато людей? Чи не тому, що там можна вночі придбати алкоголь? Що робили вночі на заправці двоє дорослих  одружених чоловіків? Навіщо вони носять із собою зброю?

Але є питання і не риторичні. Вони стосуються діяльності кобеляцьких поліцейських. Поліцейські добре знають, що на цій заправці вночі постійно збираються люди. Добре знають чому. При цьому гульки відбуваються саме під час комендантської години. Це виходить, що це запроваджене державою обмеження стосується виключно, вибачте за вираз, «законослухняних лохів»? А фермерам із грошима можна все? І на ці зовсім не риторичні запитання поліцейські мають дати відповідь. Відповідь не в газеті, а своїми діями. Не повинно в Кобеляках під час війни бути «злачних» місць. А люди в яких є гроші не повинні почувати себе безкарними.

Ну, якось так. Отаке кримінальне кіно. А як буде далі -  побачимо.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 вересня 2023, 19:19 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації