- Selena2017
сьогодні, 17:54
На тему: Волонтер Альона Шуліка стала першим у громаді «помічником ветерана» - welam16
6 грудня, 20:23
На тему: Бюро переводов: Профессиональные услуги перевода текстов - welam16
30 листопада, 17:18
На тему: Тактическая одежда для военных — использование - romanova88
29 листопада, 13:33
На тему: Як прискорити ріст волосся - Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям?
Позбавляємось від похмілля: корисні поради
Зимові свята вже розпочалися. Тому корисно знати популярні способи боротьби з похміллям.
Фруктоза. Вона допомагає прискорити метаболізм алкоголю, а це значить, що додатковий келих вина пройде через наш організм швидше і ви оперативніше повернетеся до норми. Для здійснення цього процесу потрібен, наприклад, мармелад, який є відмінним джерелом натуральної фруктози, а також містить цінний калій, що допомагає при зневодненні.
Жирні продукти. Ці продукти допомагають протистояти алкоголю. Але не захоплюйтеся вживанням жирної їжі та смаженої картоплі. Ви можете собі дозволити подібні страви тільки напередодні походу на якусь вечірку з великою кількістю спиртного, адже ця їжа уповільнює його абсорбцію. Узагалі, гарненько поїсти перед вживанням алкоголю — це відмінна ідея, тому що його не слід пити на порожній шлунок.
Імбир. Чудово допомагає від розладу шлунка, включаючи блювоту і нудоту. Приготуйте імбирний чай, який можна заварити, додавши в киплячу воду шматочок свіжого імбиру.
Піт. Гарненько пропотіти нам допоможе гаряча ванна або сауна, оскільки вони прискорюють виведення токсинів з лімфатичної системи. Але пам’ятайте, що ці процедури потрібно проводити вже після вечірки, а не під час неї, тому що поєднувати сауну з алкоголем смертельно небезпечно.
Сон. Це один з кращих способів скоріше відновити організм. Коли ми спимо, то всі органи отримують шанс відпочити. У разі похмілля печінка працює дуже важко для розщеплення алкоголю, і їй теж треба відпочити.
Народні засоби від похмілля
Перше місце в цьому списку належить спаржі, адже в продукті містяться речовини, що допомагають розщеплювати алкоголь, дозволяючи токсинам швидше вийти з організму. Томатний сік може поліпшити функцію печінки, крім цього антиоксиданти і вітаміни, присутні в томатах, швидко відновлюють втрачені під час ночі натрій, калій і магній. Лимонна вода також знаходиться в рейтингу кращих способів полегшення похмілля.
Банани містять велику кількість елемента К і знімають тяжке відчуття в епігастральній ділянці.
Яйця багаті амінокислотним цистеїном, який впливає на ацетальдегід, токсин, відповідальний за неприємний стан.
Червоний перець, що є гострою приправою, змусить пітніти, покращуючи переробку шкідливих речовин.
Ложка меду може допомогти вгамувати головний біль.
Волокно з фруктів також допомагає організму в руйнуванні і поглинанні залишків спиртного.
Кофеїн розширює кровоносні судини, що допомагає швидше позбутися від дискомфортних відчуттів у голові.
Зелений чай з додаванням розмарину або лаванди не гірше від інших засобів допоможе домогтися приведення організму в робочий стан.
Як вивести алкоголь з організму?
Головний біль, нудота, блювота, розлад травлення, занепад сил — усе це — несприятливі наслідки процесу засвоєння організмом алкоголю. Як же допомогти власному тілу, а головне — печінці, швидше перетравити спиртне і відновитися?
При вживанні спиртних напоїв організм змушений справлятися з дією етанолу (С2 Н5 ОН), який швидко проникає в усі клітини, а також ацетону і сивушних олій (це побічні продукти дистиляції алкоголю). На думку вчених, вітаміни групи B допомагають засвоювати алкоголь швидше і відіграють роль засобів профілактики похмілля. Зокрема, медики порадили використовувати вітаміни В1 (тіамін) і В6 (піридоксин).
«Вітамін В6 допомагає швидше перетравити алкоголь, стимулює активність печінки і володіє детоксикаційною дією. Встановлено, що 1200 міліграм цього вітаміну знижує симптоми похмілля у два рази. Вітамін В1 стимулює синтез ферменту ацетил-КоА, за допомогою якого завершується переробка етилового спирту до вуглекислого газу і води», — розповіли фахівці.
Також слід знати, що обидва вітаміни потрібно приймати в рідкому вигляді, розвівши в невеликій кількості води. Приймати В6 і В1 одночасно не потрібно — при цьому засвоюється лише один з компонентів. Спочатку слід прийняти піридоксин, через 4–6 годин — тіамін.
Після прийому вітамінів В6 і В1 медики вважають за доцільне прийняти вітамін С. Аскорбінка сприяє ефективному виведенню з організму токсинів, що утворилися в процесі випивки.
У цілому, щоб не страждати згодом від похмілля, за столом не потрібно змішувати різні види спиртних напоїв, а сам алкоголь — чергувати з водою, і при цьому закушувати.
Наслідки похмілля: поради косметологів
Експерти в галузі косметології назвали прості поради, які допоможуть замаскувати симптоми похмілля. Вони будуть особливо корисні в прийдешні новорічні свята.
Не забувайте про очищення. Хоча, можливо, вам так і не здається, але зняття макіяжу перед сном є необхідною умовою ранкової свіжості. Деякі експерти в галузі косметології і догляду за шкірою наполягають на тому, що шкіру від макіяжу необхідно очищати не один, а два рази для більш глибокого ефекту. У ході першого очищення забирається тільки верхній шар бруду, сала і макіяжу, а друга завершує роботу.
Не забувайте про зволоження. Алкоголь викликає сильне зневоднення в організмі, а без необхідної рідини шкіра виглядає сухою. Замість того, щоб виправляти ці дефекти за допомогою косметики, краще більш відповідально підходити до поглинання рідин. Увечері напередодні вечірки або навіть вдень напередодні використовуйте інтенсивну зволожувальну маску для обличчя і не забувайте пити більше води.
Не забувайте про косметику. Якщо наслідки вечірки вже відображаються на вашому обличчі, то нанесіть кілька крапель олії для обличчя на щойно вимиту шкіру або додайте зволожувач в основу для макіяжу. Це, безсумнівно, допоможе забезпечити шкірі необхідну свіжість, і ознаки похмілля стануть менш помітними.
Суп від похмілля
Цей кулінарний рецепт допоможе швидко ліквідувати наслідки похмілля.
2 склянки курячого бульйону, 1/4 склянки дрібно нарізаної цибулі, 1/4 чайної ложки базиліку, 1/4 чайної ложки майорану, 1/4 чайної ложки чорного перцю, 150 грамів мороженої овочевої суміші, 1/4 склянки яєчної локшини, 1 склянка нарізаних курячих грудок, 150 грамів консервованих помідорів (сік злити).
Вилити бульйон в каструлю, додати цибулю, овочеву суміш, спеції, курку. Довести до кипіння, всипати локшину. Варити 8–10 хвилин. Додати помідори, знову довести до кипіння. Крім такого супу, при похміллі добре допомагають розсольники, солянки.