Вхід | Реєстрація

«Почервонілий» телефон

«Почервонілий»  телефон

Із певною мірою задоволення потрібно повідомити, що редакційна із попереднього номера «ЕХО» таки принесла свій результат. Як виявилося, земляки  таки читають і реагують. Причому, реагують у більшості своїй адекватно.

Свідченням цього став дзвінок у редакцію із ККП  «Водоканал Плюс». Співробітниця підприємства попрохала поставити в електронній версії газети інший номер телефону для зв’язку громадян із комунальниками. І пояснила своє прохання тим, що телефон буквально «почервонів» від дзвінків кобелячан.

Люди телефонують, жваво цікавляться тим, куди можуть вивезти органічні відходи самостійно або замовляють послугу по вивезенню в підприємства.

Отже, значна частина кобелячан  усвідомлюють, що без співпраці влади, комунальників і громади  проблему управління відходами вирішити неможливо. І декларують готовність до того, щоб вирішувати це наболіле для Кобеляк питання цивілізовано.

Також керівництво комунального підприємства підтверджує, що контейнери для сортованих відходів наповнюються досить швидко. Знову ж  — через високу свідомість частини земляків. Люди вдома розділяють відходи і вкидають їх у контейнери вже сортованими. А це суттєво полегшує роботу комунальників і дає змогу не просто вивозити відходи в Горішні Плавні, платячи за це дуже великі суми з бюджетів міста і комунального підприємства, а вже навіть заробляти на цьому. Звичайно, мова йде про відносно скромні заробітки. Але вони, плюс економія разом дають позитивний результат.

Дають результат і встановлені біля майданчиків, на яких стоять контейнери,  відеокамери.

... До автора підійшла жіночка, стара добра знайома, мама однокласника. І запитала:

— А біля нас камеру встановили. Вона працює? А куди ж мені тепер бур’яни подіти?

Отже, людина вже побоюється просто взяти і викинути бур’ян із власного двору на вулицю. Добре це чи погано?

Так, страх  —  це не зовсім позитивне відчуття. Але ж... А як по-іншому?

Так, влада повинна дати людям можливість позбавлятися від сміття цивілізовано. Але, водночас, вона, влада, має і спитати із порушників, і, у разі необхідності, покарати. Для цього ж вона й існує.

Так просто викинути сміття із двору зручно. А якщо за тобою ще й приберуть  за 14 гривень у місяць, які ще невідомо чи ти заплатиш, то це ще й приємно. Але ж..

Тут можна згадати приклад Індії. Українці, чомусь, люблять обговорювати, що десь там, за кордоном, у тій чи іншій країні, все добре, і лише в нас погано. Або й взагалі  у нас — найгірше. Насправді це не так.

От в згаданій Індії влада зараз переймається тим, як привчити населення до.... туалетів. Так, так, привчити людей до того, щоб справляти свої природні потреби в спеціальних приміщеннях, а не просто на вулиці.

А немає в Індії й до цього часу культури ходити в туалет. Точніше, туалетом для мільйонів жителів тієї величезної країни є все — вулиці, двори, обочини доріг, водойми.

Індійці так звикли. І живуть так тисячі років. Бо зручно ж. Де йшов там і ... Ну самі розумієте. І аналогію із звичками кобелячан теж, думаю, вловили.

Так  що «зручно» досить часто є повною протилежністю до «правильно».

 

І маленька сценка на тему «Доки одні сортують інші гній скирдують»:



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2023, 09:10 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації