Вхід | Реєстрація

Від фруктового зерня до смачного напою

Від фруктового зерня до смачного напою

Всі ми любимо фрукти, особливо у свіжому вигляді. Та є в світі один фрукт, якого, до речі, людство споживає найбільше, в якому використовують не соковиту м’якоть, а висушену кісточку.

Мова йтиме про каву. Адже сировиною для виготовлення найпопулярнішого напою в історію людства є саме висушена кісточка, яку виймають із кавової вишні.

Кавова вишня - це дерево, яке росте в умовах вологого і теплого клімату в країнах Південної Америки, Азії та Африки. От саме із нього люди й збирають фрукти із яких, в основному, використовують їх кісточки. Після певних етапів переробки з’являється смачний і ароматний напій, який бадьорить, додає сил і наснаги. Хоча в Бразилії та деяких інших країнах кавові зерна використовують і для приготування звичайних страв.

Як правило, кавові напої поділяються на три великих категорії:

  1. розчинна кава;
  2. зернова;
  3. мелена.

І, як свідчить статистика, саме розчинна кава тут є фаворитом – її людство споживає найбільше. Це й зрозуміло, адже подібний напій приготувати найлегше. Достатньо просто нагріти воду майже до температури кипіння і залити неї доведені до стану порошку кавові зерна.

Корисні поради для любителів розчинної кави:

  • Не  використовуйте для приготування кави кип'ячу воду. Рідина повинна мати трішки нижчу температуру. Використовуйте воду температурою не вище 85-90 градусів. Лише в такому разі зберігається натуральний смак вашого напою.
  • Банка в якій зберігаєте розчинну каву має бути щільно закрита. В іншому разі втрачається неповторний аромат.
  • Не можна допускати потрапляння  води і вологи в баночку кави. Також слідкуйте за тим, щоб ложечка, якою насипаєте каву була  сухою і чистою.

NESCAFÉ - назавжди!

Безсумнівним лідером на ринку виробництва і продажів розчинною кави ось вже майже сто років є компанія Nestlé. А її найвідомішим і найпопулярнішим брендом є торгівельна марка NESCAFÉ.

Nescafé - найбільша у світі торгова марка розчинної кави компанії Nestlé, вперше представлена 1 квітня 1938 року. Назва "Nescafé" є комбінацією двох слів: "Nestlé" і "café" .

Українці знають цю торгівельну марку із 90-х років минулого століття. І вже звикли вживати не лише стандартну розчинну каву.

Адже в асортименті компанії є наступні напої:

  • еспресо;
  • капучіно;
  • лате;
  • лунго;
  • макіято.

І ще з десяток смачнючих напоїв. Кожен із них має свою особливість, свою неповторну "родзинку".

Але й один спільний для всіх напоїв момент. Це - висока якість від NESCAFÉ.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 жовтня 2023, 19:23 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації