Вхід | Реєстрація

Мирослав Муха залучить мільйон на розвиток бізнесу

Мирослав Муха залучить мільйон на розвиток бізнесу

Кілька тижнів тому наш земляк Мирослав Муха, який не дивлячись на молодий вік, успішно займається бізнесом, отримав державний грант. Ця, у принципі, рядова подія отримала в Кобеляках несподіване продовження.

Повідомлення про те, що кобелячанин Мирослав Муха, котрий є підприємцем і працює в сфері торгівлі будівельними матеріалами, отримав державний грант на суму 250 тисяч гривень, 5 жовтня з’явилося на віртуальних сторінках офіційного сайту Полтавської обласної військової адміністрації. Після цього дана інформація була розміщена на сайтах багатьох інтернет-видань. У тому числі, і на сайті «ЕХО». Звичайно її розтиражували і в соцмережах.

По великому рахунку, отримання гранту кобеляцьким підприємцем є досить рядовою подією. Мирослав Муха не перший і не останній у переліку бізнесменів, які скористалися можливостями, що надає держава та міжнародні організації для розвитку.

Але подія викликала несподіваний резонанс. Її почали жваво обговорювати в соцмережах. Причому, частина коментаторів не приховували свого негативного ставлення до неї. Вони чомусь поставили під сумнів статус учасника бойових дій Мирослава Мухи. Дехто навіть телефонував до редакції і вимагав розслідування цього факту.

Для початку ми звернулися до керівника місцевого відділення ТЦК та СП  Віталія Кгаєвського. Він підтвердив, що Мирослав Муха має статус учасника бойових дій, отриманий у передбаченому законодавством  порядку.

Після цього зателефонували самому Мирославу. Він одразу здогадався про причину дзвінка. Спочатку Мирослав відмовився надавати коментар для ЗМІ. Хоча підтвердив, що знає про негативні настрої частини користувачів соцмереж. Чоловік сказав:

— Мені здається, що пояснювати що-небудь — це виправдовуватися. А мені ні в чому виправдовуватися.

Та в ході розмови Мирослав таки погодився на коментар.

Ось, що він розповів:

— Так, на мою думку повідомлення в ЗМІ подане в дещо пафосному стилі. Але  то таке. Так, мені трішки прикро від усвідомлення несподіваного для мене негативу з боку частини земляків. До речі, спочатку повідомлення було оприлюднене в полтавських ЗМІ. То знайомі із Полтави дзвонили і вітали. Але й це не головне. І позитивні, і негативні емоції невдовзі стихнуть. Залишаться лише факти. Тепер щодо фактів. Так, я маю статус учасника бойових дій. Волею долі, я проходив строкову службу в армії з жовтня 2013 по лютий 2015 року у військовій частині 3027. Вона була передислокована в Донецьк. Розпочалося АТО. І я та інші військовослужбовці нашого підрозділу опинилися в самому його епіцентрі. Потім я демобілізувався. І отримав у встановлену законом порядку статус учасника бойових дій. Я ніколи цим не хизувався. Та ось державою була розпочата грантова програма саме для ветеранів і членів їх сімей. Я взяв у ній участь і моя заявка була задоволена. Про це, у тому числі і про мій статус, написали в ЗМІ. Плюс я подав документи на ще одну грантову програму і також отримав позитивний результат. Зрештою, оце і все. У результаті, я започаткував власний бізнес, бо до цього я працював у сімейному. Уже створив шість нових робочих місць. Головною умовою грантової програми є повернення цих коштів протягом 3 років у вигляді податків. Як на мене — це чудово! Я й надалі розвиватиму своє підприємство та намагатимусь робити свій посильний внесок в розвиток економіки Полтавщини. Адже наш край має дуже великі перспективи.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 жовтня 2023, 10:09 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації