Вхід | Реєстрація

Кобелячани здобули 15 медалей на «Кубку Донбасу»

Кобелячани здобули 15 медалей на «Кубку Донбасу»

Вихованці Максима Якименка  успішно виступили на всеукраїнському конкурсі, що проходив у столиці.

У суботу, 21 жовтня, в Києві відбувся танцювальний фестиваль-конкурс «Кубок Донбасу». Напередодні його організаторка Альона  Оголь повідомляла на своїй сторінці у Фейсбуці, що змагання багато років проводились у Краматорську і Словʼянську. Колективи Сходу зараз продовжують працювати в надзвичайних умовах. Оскільки їх хочеться підтримати, то вирішили перенести конкурс у Київ, але не змінювати назву. Захід проводиться у форматах онлайн і офлайн. Майже першими свою участь офлайн підтвердили танцюристи зі Селідового, Бердянська, Словʼянська і Краматорська.

До речі, малою Батьківщиною Альони Оголь і її команди є Слов’янськ.

Загалом у «Кубку Донбасу» взяли участь близько 500 талантів із різних областей України. Також свої хореографічні вміння на цьому конкурсі продемонстрували учасники кобеляцької студії танцю «Light house» на чолі з хореографом Максимом Якименком.

Конкурсна програма складалася з таких напрямків: сontemporary, естрадний танець, народний танець, мodern, аcrobatic dance, стилізований народний танець, street show, глем style, jazz та вільна танцювальна категорія.

Виступи танцюристів оцінювало журі в складі:

  • киянина Олександра Прохорова, срібного призера телепроекту «Танці з зірками», магістра класичної та сучасної хореографії,
  • полтавця Олександра Білоконя, директора школи сучасного танцю SKYLINE DANCE SCHOOL, учасник проєкту «Танцюють всі»,
  • Олександра Лимаря (Краматорськ), учасника професійних шоу-балетів,
  • киянина Влада Коваля, танцюриста, учасника групи Kazaky та проєктів «Танці з зірками», «Маскарад», «M1 music awards».

Вихованці Максима Якименка представили на конкурсі 15 хореографічних номерів. Кваліфіковане журі високо оцінило їх виступи. Як результат, кобелячани здобули 15 конкурсних нагород.

Зокрема, золоті медалі здобули Марія Боєва, Влада Труховська, Поліна Миркало. «Срібло» — у Анни Бублій, Злати Влашпенко, Артема Крамаренка, Аглаї  Черноватої, Ксенії  Кравцової, бронзові нагороди завоювали: Софіко Капіанідзе (одразу дві медалі), Анна Коновалова і Влада Труховська.    Сам Максим Якименко зробив допис у соцмережів, де вказав, що в «Кубку Донбасу» брали участь велика кількість сильних та професійних команд, які показували прекрасні композиції. Дітям було дуже цікаво позмагатися, подивитися та спробувати свої сили на рівні сильних противників. Старша вікова група вихованців Максима Якименко зайняла загальне 3 місце, середня - перше. Особливо потрібно відзначити дівчинку переселенку із Харкова Аглаю Черновату. Вона із своїм номером «Одержима» виступала у категорії Pro, тобто серед професіоналів. І зайняла 2 місце, що є величезним успіхом, зважаючи і на те, що вона змагалася із учасниками, котрі є старшими за неї.

Загалом, фестиваль викликав велику кількість емоцій. Це було справжнє випробування як емоційне, так і фізичне. Та всі труднощі роблять нас тільки сильнішими й мотивують на нові і нові звершення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2023, 19:53 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації