Вхід | Реєстрація

У поліції «поїхав» дах

У поліції «поїхав» дах

Мова йде про проблему, що виникла в Кобеляцькому відділенні поліції № 2. Дах будівлі, у якій розміщена установа, потребує термінового ремонту. Поліцейські попросили грошей для цього в міських депутатів.

Питання про виділення коштів на ремонт даху, який у прямому сенсі цього виразу «поїхав», стало предметом розгляду на черговому засідання бюджетної комісії Кобеляцької міської ради. Воно було озвучене головою комісії Тамілою Шевченко.

Таміла В’ячеславівна повідомила колегам, що на ремонт даху відділення поліції потрібно близько 400 тисяч гривень. Із проханням про виділення такої суми до депутатів звернулося керівництво відділення.

Таміла Шевченко запропонувала виділити ці кошти із бюджету. І нагадала колегам, що до кобеляцької казни щорічно надходить 4 мільйони гривень податків із зарплат поліцейських.

Заступник начальника відділення Юрій Стеценко, який був присутній на засідання комісії, у свою чергу нагадав, що будівля, у якій знаходиться установа, споруджена ще в 1911 році. І з того часу капітально ремонтувалася лише одного разу. А згаданий дах перебуває в настільки аварійному стані, що ризикує зруйнуватися вже під час першого снігопаду.

Здавалося б, проблеми не існує. Для Кобеляцького бюджету сума в 400 тисяч гривень не є непосильною. А дах поліцейським таки потрібно ремонтувати. Але виявилося, що депутати вже поділили майже 11 мільйонів гривень, і потрібної суми на даний момент немає.

Між тим, Юрій Стеценко наполягав на терміновому виділенні коштів. Адже на календарі, як відомо, уже кінець жовтня, не за горами зима із очікуваним снігопадом, якого будівля відділення поліції може не пережити.

Своєрідне «соломонове» рішення озвучив депутат Сергій Галушко. Він запропонував використати кошти із резервного фонду міськради, в якому знаходиться мільйон гривень Цю суму депутати щороку «відкладають» на випадок якихось форс-мажорних ситуацій.

Галушко відзначив:

— Судячи із прогнозованих цифр виконання бюджету до кінця року, які нам озвучили співробітники фінансового відділу міськради, вже до грудня в бюджеті буде значно більше коштів, аніж оті згадані 400 тисяч. І тоді ми в терміновому порядку знову поповнимо резервний фонд.

Присутні погодилися із аргументами колеги і вирішили виділити на ремонт даху поліції 400 тисяч гривень із резервного фонду міськради.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2023, 14:40 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації